Övernattningskollo

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett kollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

En vanlig vecka på ett övernattningskollo

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar:

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!

Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning!

Inriktningar

Vi har kollon med olika inriktningar, för olika åldrar och med eller utan övernattning. Vi anordnar även kollon online. Kollon med övernattning är mellan 7-10 dagar långa och då ingår boende och mat. Kollon utan övernattning är mellan 4-7 dagar långa och du sover hemma. 

Popkollo 10-14 år och 12–16 år

En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut.

Popkollo Fortsättning 14-18 år

För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år

För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. I år kan du välja mellan Folkmusik, Hiphop, Producent och Rock/Punk.

» Det är som att fly in i en annan värld typ, där man kan vara sig själv. «

deltagare, popkollo göteborg 2014

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.

Vi hoppas ni känner för Popkollos sak och att ni vill bidra efter er bästa förmåga. Utan ert stöd vore vi ingenting. Vi lovar i vår tur att fortsätta jobba hårt för att så många tjejer och transpersoner som möjligt ska få spela musik.

POPKOLLOFONDEN

Om även den lägsta avgiften är för hög finns också möjligheten att ansöka om lägre avgift genom Popkollofonden. Detta görs i samband med anmälan i samma formulär och besked om lägre avgift ges i samband med antagningsbeskedet.

Anmälan och antagning 2021

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret för det kollo du vill gå. För sommarkollo finns två anmälningsformulär, ett för övernattningskollo och ett för dagkollo. Du hittar dessa anmälningsformulär både i anslutning till varje kollo i kalendern, på samlingssidan för sommarkollo 2021 och här nedan.

Antagningen till sommarkollo 2021 sker i olika omgångar under våren tills alla platser är fyllda. När du får antagningsbesked beror på när du anmäler dig:

Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt


Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan, besked skickas ut på måndagar. För att ha störst chans att få en plats på det kollo du vill gå är det bra att anmäla dig så tidigt som möjligt. När du får ditt antagningsbesked har du en vecka på dig att bekräfta din plats!

Frågor och svar

Sommarens kollon för 2021 har redan varit

Se alla i kalendern

Just nu finns inga planerade aktiviteter.