Dagkollo

Sommarkollon 2024

Anmälan till sommarkollo 2024 är nu öppen!

Bläddra i kalendern för mer information om respektive kollo.

Se alla kollon 2024

Så här fungerar ett dagkollo

På ett kollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

En vanlig vecka på ett dagkollo

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar:

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!

Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning!

Inriktningar

Vi har kollon med olika inriktningar, för olika åldrar och med eller utan övernattning. Vi anordnar även kollon online. Kollon med övernattning är mellan 7-10 dagar långa och då ingår boende och mat. Kollon utan övernattning är mellan 4-7 dagar långa och du sover hemma. 

Popkollo 10-14 år och 12–16 år

En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut.

Popkollo Fortsättning 14-18 år

För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller har lite erfarenhet av musik från andra sammanhang. Du kan även vara nybörjare över 16 år.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år

För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. I år kan du välja mellan Producent och Rock/punk.

» Veckan under Popkollo är den bästa på hela året! «

Deltagare på Popkollo Göteborg 2014

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 6-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.

Vi hoppas ni känner för Popkollos sak och att ni vill bidra efter er bästa förmåga. Utan ert stöd vore vi ingenting. Vi lovar i vår tur att fortsätta jobba hårt för att så många tjejer och transpersoner som möjligt ska få spela musik.

POPKOLLOFONDEN

Om även den lägsta avgiften är för hög finns också möjligheten att ansöka om lägre avgift genom Popkollofonden. Detta görs i samband med anmälan i samma formulär och besked om lägre avgift ges i samband med antagningsbeskedet.

Anmälan och antagning för 2024

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret för det kollo du vill gå. Fr o m den 15 februari finns alla kollon under Kalender på hemsidan.

Antagningen till våra sommarkollon sker i olika omgångar under våren tills alla platser är fyllda. När du får antagningsbesked beror på när du anmäler dig. För att ha störst chans att få en plats på det kollo du vill gå är det bra att anmäla dig så tidigt som möjligt.

Anmälan 15 feb–28 februari (besked 29 februari)

Anmälan 29 feb–20 mars (besked 21 mars)

Anmälan 21 mars–17 april (besked 18 april)

Mellan 18 april och 12 juni sker antagning löpande en gång i veckan.

Därefter sköts antagningen lokalt av föreningarna som skickar ut besked löpande. När du får ditt antagningsbesked har du en vecka på dig att bekräfta din plats. För att ha störst chans att få en plats på det kollo du vill gå är det bra att anmäla dig så tidigt som möjligt.

Efter att antagningen gjorts får du ett antagningsbesked med information om hur du bekräftar din plats och betalar deltagaravgift. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Om kollot är fullt kommer vi meddela dig det. Du kan då antingen ställa dig i kö på reservlistan eller välja en plats på ett annat kollo som har lediga platser.

För svar på vanliga frågor:

Frågor och svar

Kommande aktiviteter

Se alla i kalendern

ORIGINAL DAGKOLLO

16-20 juni

Bålsta

Fullbokat

ORIGINAL DAGKOLLO

25-28 juni

Borås

Många platser kvar

ORIGINAL DAGKOLLO

25-28 juni

Göteborg

Fullbokat