Dagkollo

Såhär fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

En vanlig vecka på popkollo:

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar.

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!
Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning.

Deltagaravgift dagkollo

Vi tycker att alla som vill ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala för deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Om den lägsta avgiften är för hög går det också att ansöka om ännu lägre avgift i samband med anmälan. Hur mycket ni väljer att betala påverkar inte era möjligheter att komma in på kollot. Det gör heller ingen skillnad för vad ni kan ta del av på kollot. Ett dagkollo kostar mellan 150-2500 kr.

När antagningen gjorts får du ett antagningsbesked. I det uppmanas du att bekräfta din plats och betala in deltagaravgiften. Observera att anmälan därefter är BINDANDE. Detta innebär att du åtar dig att betala deltagaravgiften oavsett om hinder skulle uppstå längre fram och du av någon anledning inte kan delta på kollot.

Detta gäller tyvärr även i fall av sjukdom, då våra kollon ofta drivs med väldigt små ekonomiska marginaler och det inte finns utrymme i budget att förlora en deltagaravgift. Med det sagt så försöker vi alltid, i den mån vi har möjlighet, att betala tillbaka hela eller delar av deltagaravgiften om en deltagare blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta på kollot.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret för det kollo du vill gå. Första antagningsomgången stänger 10 mars, så för at ha störst chans att komma med rekommenderar vi att du anmäler dig innan dess. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Antagningen görs därefter 10 april samt 6 maj, därefter sker antagningen löpande för de kollon som har platser kvar.

Efter att antagningen gjorts får du ett antagningsbesked med information om hur du bekräftar din plats och betalar deltagaravgift.

Våra kommande dagkollon

Se alla i kalendern

Just nu finns inga planerade aktiviteter.

Inriktningar

Vi har kollon med olika inriktningar och för olika ålderskategorier.

Popkollo 12–16 år
En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut. Kollot är 7–9 dagar långt med övernattning.

Popkollo Fortsättning 14-18 år
För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år. Kollot är 7-9 dagar långt med övernattning.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år
För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. Kollot är 7-9 dagar långt med övernattning. I år kan du välja mellan Jazz (övernattningskollo), Metal/Punk (övernattningskollo) och Producent (dagkollo).

» Veckan under Popkollo är den bästa på hela året! «

Deltagare på Popkollo Göteborg 2014