Jobba på Popkollo

Jobba som sponsoransvarig för
Riksorganisationen Popkollo!

Nu söker vi en ny stjärna till Riksorganisationen Popkollo!
Vill du skapa bästa möjliga förutsättningar för våra föreningar att kunna arrangera kollon
och annan verksamhet för tjejer och transpersoner?
Vill du jobba tillsammans med musikbranschen och andra företag för en jämställd musikscen?
Sök då tjänsten som sponsoransvarig hos oss!

Tjänsten är placerad i Stockholm på Popkollos kansli och är en tillsvidareanställning på 50% som inleds med 6 månaders provanställning.

OM TJÄNSTEN

Som sponsoransvarig på Popkollo ansvarar du för att skapa och bibehålla relationer och samarbeten med externa aktörer som kan komma att bidra eller idag bidrar med resurser till Popkollo. Du arbetar med att kontakta och bygga relationer med företag och organisationer, i och utanför musikbranschen, som delar Popkollos vision om en jämställd musikscen och ett jämställt samhälle. Det kan handla om att förmedla hur vår verksamhet bidrar till detta och att sponsring är en av våra finansieringskällor, men också om att erbjuda utbildningar för att kompetensutveckla den bransch och den värld vi verkar i.

Den sponsring som riksorganisationen får in nationellt fördelas till våra medlemsföreningar i form av ett verksamhetsbidrag. I vissa fall kan sponsringssamarbetet handla om att bidra med konkreta saker som våra föreningar har behov av, till exempel utrustning. Du ansvarar för att vårda och utveckla våra befintliga långsiktiga relationer och hålla dem gynnsamma för alla parter.

nytt-jobb-sponsoransvarig

ANSÖKAN

Ansökan består av ett antal frågor och ett arbetsprov. Ansökningarna är anonyma.
Observera att vi inte tar emot CV eller personligt brev. Vi genomför sedan intervjuer
med ett urval av de sökande.

Skicka in din ansökan senast den 7 februari 2022 kl 09:00.


Popkollo Göteborg söker
verksamhetskoordinator (50%)

Som verksamhetskoordinator i Popkollo Göteborg får du dagligen arbeta konkret med
jämställdhet, musik och föreningsliv! Tjänsten består både av administrativt arbete och
praktiska sysslor som kolloförberedelser, logistik och medverkan på events.

Din viktigaste uppgift är att se till att den planerade kolloverksamheten för sommaren
2022 genomförs enligt plan. Som verksamhetskoordinator samordnar du allt från
marknadsföring och rekrytering till logistik och antagning.

Omfattning: 50 %

Anställningsform: Visstidsanställning fr o m mitten på mars (eller enligt överenskommelse)
t o m sista oktober med möjlighet till förlängning. 


Ansökan sker genom ett formulär med ett antal frågor. Observera: Ansökningar tas endast
emot genom formuläret. Vi tar alltså INTE emot CV eller personliga brev.

Sista ansökningsdag är 1 februari, men ansökningar behandlas löpande. Vi kommer kalla
de aktuella kandidaterna till en intervju på Zoom. Resterande meddelas via mail.

Kontakt vid frågor: jessica.nilsson@popkollo.se

Vad är Popkollo?

Popkollo är ett musikläger som riktar sig till alla tjejer och transpersoner som älskar musik! Vi finns på en massa platser runtom i landet.

Under en hel vecka spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Och du behöver inte kunna spela innan kollot – vi lär oss tillsammans. Låter det utmanande? Det är det! Men också fantastiskt roligt och utvecklande. Och för att vi ska våga allt det här ser vi till att skapa så trygga miljöer som möjligt. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Popkollo tror på en värld där alla har rätt att uttrycka sig och utvecklas som musiker, låtskrivare, artister och producenter. Vi gör mest kollon på sommaren men även annan verksamhet och under andra tider på året. Läs mer under verksamhet.

Läs mer om oss

Värdegrund

Trygghet, DIT & normkritik

Popkollo utgår ifrån att en känsla av trygghet är en förutsättning för kreativitet och skapande, i synnerhet när denna kreativitet är normbrytande. Basen i all vår verksamhet är därför att skapa trygga(re) rum där våra deltagare ges utrymme att utvecklas. Normkritik är ett viktigt verktyg för att skapa den tryggheten för så många som möjligt. Popkollo strävar alltid efter att vara en så tillgänglig och trygg plats som möjligt, för så många som möjligt. Vi är medvetna om att de personer vi vill nå med vår verksamhet har olika förmågor, inlärningsstilar, erfarenheter och bakgrunder – vilket ger olika förutsättningar att delta. Det innebär också att vi alltid strävar efter att fokusera på, synliggöra och bryta de normer och maktstrukturer som gör att vissa personer har det lättare i olika musikskapande sammanhang – även inom Popkollo.

Vi använder uttrycket Do It Together eller DIT, som ett samlingsbegrepp för de metoder och det förhållningssätt vi har till kreativitet. Vi använder begreppet DIT som en vidareutveckling av DIY (do it yourself) för att än tydligare understryka att det handlar om att göra saker tillsammans – men vi tar med oss innehållet från DIY – till exempel eget skapande, ifrågasättande av normer kring vad kvalitet är, motståndet mot en proffskultur och ett synsätt att endast några få är experter och får tillgång till att uttrycka sig eller skapa kultur. DIT präglar inte bara hur vi förhåller oss till våra deltagare, utan hur alla inom organisationen förhåller sig till varandra och hur organisationen utvecklas.