Jobba på Popkollo

RIKSORGANISATIONEN POPKOLLO SÖKER VERKSAMHETSANSVARIG 80%

Är du en erfaren verksamhetsledare som nu vill jobba med förändringsarbete och verksamhetsutveckling för att skapa en jämställd musikscen? Då ser vi fram emot din ansökan till tjänsten som ny Verksamhetsansvarig hos oss.

Tjänsten är placerad i Stockholm på Popkollos huvudkontor och är en fast anställning på 80% med provanställning 6 månader.

Läs mer om tjänsten här och ansök senast 14 december!

RIKSORGANISATIONEN POPKOLLO SÖKER KOMMUNIKATÖR 30%

Är du grym på att skriva engagerande innehåll och vill du jobba tillsammans med Popkollo, musikbranschen och andra företag för en jämställd musikscen? Vill du hjälpa Riksorganisationen och lokalföreningarna att nå ut till rätt målgrupp och jobba för att engagera flera genom systematisk kommunikation? Nu söker vi en ny Kommunikatör för vår interna och externa kommunikation, vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är placerad i Stockholm på Popkollos huvudkontor och är en visstidsanställning på 30%, med möjlighet till förlängning. Viss möjlighet till distansarbete finns.

Läs mer och ansök till tjänsten här senast den 29 november!

Vad är Popkollo?

Popkollo är ett musikläger som riktar sig till alla tjejer och transpersoner som älskar musik! Vi finns på en massa platser runtom i landet.

Under en hel vecka spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Och du behöver inte kunna spela innan kollot – vi lär oss tillsammans. Låter det utmanande? Det är det! Men också fantastiskt roligt och utvecklande. Och för att vi ska våga allt det här ser vi till att skapa så trygga miljöer som möjligt. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Popkollo tror på en värld där alla har rätt att uttrycka sig och utvecklas som musiker, låtskrivare, artister och producenter. Vi gör mest kollon på sommaren men även annan verksamhet och under andra tider på året. Läs mer under verksamhet.

Läs mer om oss

Värdegrund

Trygghet, DIT & normkritik

Popkollo utgår ifrån att en känsla av trygghet är en förutsättning för kreativitet och skapande, i synnerhet när denna kreativitet är normbrytande. Basen i all vår verksamhet är därför att skapa trygga(re) rum där våra deltagare ges utrymme att utvecklas. Normkritik är ett viktigt verktyg för att skapa den tryggheten för så många som möjligt. Popkollo strävar alltid efter att vara en så tillgänglig och trygg plats som möjligt, för så många som möjligt. Vi är medvetna om att de personer vi vill nå med vår verksamhet har olika förmågor, inlärningsstilar, erfarenheter och bakgrunder – vilket ger olika förutsättningar att delta. Det innebär också att vi alltid strävar efter att fokusera på, synliggöra och bryta de normer och maktstrukturer som gör att vissa personer har det lättare i olika musikskapande sammanhang – även inom Popkollo.

Vi använder uttrycket Do It Together eller DIT, som ett samlingsbegrepp för de metoder och det förhållningssätt vi har till kreativitet. Vi använder begreppet DIT som en vidareutveckling av DIY (do it yourself) för att än tydligare understryka att det handlar om att göra saker tillsammans – men vi tar med oss innehållet från DIY – till exempel eget skapande, ifrågasättande av normer kring vad kvalitet är, motståndet mot en proffskultur och ett synsätt att endast några få är experter och får tillgång till att uttrycka sig eller skapa kultur. DIT präglar inte bara hur vi förhåller oss till våra deltagare, utan hur alla inom organisationen förhåller sig till varandra och hur organisationen utvecklas.