Boka en utbildning

Boka en utbildning med Popkollo

I över 20 år har Popkollo arbetat för att förändra begränsande normer inom musiklivet och i samhället i stort. På vägen har vi utvecklat metoder och verktyg som vi gärna delar med oss av. Enligt oss på Popkollo är trygghet en grundförutsättning för att vara kreativ och delaktig. Genom att skapa trygga(re) rum kan din verksamhet – och människorna i den – utvecklas, må bra och växa. Det ger i sin tur bättre förutsättningar för en jämställd och inkluderande verksamhet. Är ni redo att utvecklas och göra ett statement för jämställdhet?

Popkollo erbjuder utbildningar, föreläsningar, workshops och processledning, och tar gärna fram skräddarsydda upplägg formade efter just era behov. Vi erbjuder både fysiska och digitala alternativ. För bokningsförfrågningar och prisuppgifter kontakta utbildning@popkollo.se

Se vår utbildningsmeny längre ner på sidan, eller i PDF-format HÄR

Maila utbildning@popkollo.se för mer detaljerad information om innehåll och upplägg.

 

Popkollo har tidigare anlitats av bland andra: 

Spotify, Kungliga musikhögskolan, Musikförläggarna, Ifpi, All Things Live, Sensus, ABF, Världens största musikfestival, Tekla-festivalen, Löftadalens folkhögskola, ROKS, Volontärbyrån, Sundbybergs kulturskola, Stockholms tjejjour och Röda Korset.

 

Genom att köpa utbildningar från Popkollo stöttar ni vår kolloverksamhet och möjliggör att fler unga tjejer och transpersoner får möjlighet att utveckla ett musikintresse.

Frågor? Kontakta utbildning@popkollo.se

» En mycket bra utbildning som jag kommer rekommendera andra som är intresserade av normkritik och hbtq-perspektiv i barn- och ungdomsverksamheter. «

- utbildningsdeltagare

Popkollo - från idé till jämställdhet

En interaktiv föreläsning om Popkollos historia, verksamhet, metoder och effekter.

Under föreläsningen berättar vi om Popkollos resa. Från det första kollot i Hultsfred till att bli en rikstäckande organisation som verkar för en jämställd musikbransch. Vi delar vår analys av dagens jämställdhetsutmaningar och berättar varför Popkollos metoder faktiskt fungerar. En föreläsning med en stor dos inspiration, motivation och musikglädje.

PS: Vid bokning av en längre föreläsning (1,5 timme) ingår ett smakprov på Popkollos låtskrivarworkshop!

45 min – 1,5 timme

Från 5000 kr*

Låtskrivarworkshop

En rolig teambuildande aktivitet för arbetsgruppen, eller en inspirerande programpunkt under ett event.

Prova på att skriva en låt! Popkollos ledare guidar er genom övningar där ni i smågrupper får vända och vrida på ord tillsammans, bygga refränger, verser och voila – plötsligt har en låt sett dagens ljus! Vi går igenom olika sätt att bygga en låt, skapa en känsla och hitta inspiration. Inga förkunskaper krävs.

1-3 timmar

Från 5000 kr*

Normstorm

En ögonöppnande workshops/föreläsning som ger verktyg för att skapa ökad trygghet och tillgänglighet i er verksamhet.

I denna workshop får ni lära er mer om normer, makt och normkritik. Genom att förstå hur normer fungerar kan ni synliggöra, motverka och förändra strukturella orättvisor både i er egen verksamhet och samhället i stort.

1-3 timmar

Från 7500 kr*

Trygga(re) kreativa rum

En utbildning för er som vill arbeta på djupet och göra ett statement för jämställdhet.

I den här utbildningen får du och ditt team ta del av Popkollos normkritiska metoder på ett roligt, inspirerande och interaktivt sätt. Utbildningen ger valda delar ur Popkollos egna ledarutbildning omarbetade för att kunna appliceras i andra verksamheter och organisationer. Utgångspunkten är de tre grundpelarna Trygghet, Normkritik och Do It Together. Utbildningen skräddarsys för att möta era behov och utmaningar.

Utbildningen lämpar sig bland annat för er som vill:

– utbilda era pedagoger i normkritiskt och inkluderande ledarskap

– ändra attityder och vässa jämställdhetsarbetet på er arbetsplats/organisation

– främja en positiv gruppdynamik och boosta kreativitet i en studentgrupp eller arbetslag

– utveckla er verksamhet för att nå nya målgrupper

 

Från 3 timmar

Från 20 000*

*Priserna beror på faktorer som antal deltagare, format, restid för utbildare, specifika önskemål etc. Kontakta oss för en offert.

» Grupparbetena var jättebra! Fint att dela synpunkter och tankar. Do it together var jättekul. «

- utbildningsdeltagare

» Övningen med flödesskrivning var väldigt stimulerande och kul «

- utbildningsdeltagare