Popkollo Rock/Punk i Kungälv

ÖVERNATTNINGSKOLLO.

Popkollo Rock/Punk för 14-18 år på Nordiska folkhögskolan i Kungälv.

(Nordiska Folkhögskolan, Olof Palmes väg 1, 442 31 Kungälv) 

-------------------------------------

ANMÄLNINGSKOD: - GKRP - 

-------------------------------------

POPKOLLO ROCK/PUNK är kollot för dig som är mellan 14-18 år och vill träffa nya kompisar som också gillar rock, hårdrock, punk och liknande musikstilar. Tillsammans med våra Popkollo-ledare fördjupar ni er i dessa genres och provar allt från att spela med distpedaler, göra coola gitarrsolon, spelar snabba trummor och skriva fantastiska låttexter. Du behöver inte några tidigare förkunskaper inom dessa genres, utan det räcker att du är nyfiken och vill lära dig mer!

(Det kommer vara ett Popkollo Fortsättning för 15 deltagare i lokalen samma vecka. Kollona kommer ha vissa aktiviteter tillsammans.)

Anmäl dig via länken i rutan till höger (fr o m 15 feb).

Popkollos målgrupp är tjejer och transpersoner. Läs mer om vår målgrupp under Om oss.

 

Kollot arrangeras av föreningen Popkollo Göteborg.

Mer information:

POPKOLLOS SOMMARKOLLO 2024

FRÅGOR OCH SVAR

Snabbfakta

Form: ROCK/PUNK ÖVERNATTNING

Datum: 1-7 juli

Ålder: 14-18 år

Plats: Kungälv

Nivå: Fortsättning/vissa förkunskaper

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: simmel.aslund@popkollo.se

Antal platser: 15

Platser kvar: Fullbokat

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

När får jag antagningsbesked?

Anmälan 15 feb–28 feb (besked 29 feb)
Anmälan 29 feb–20 mars (besked 21 mars)
Anmälan 21 mars–17 april (besked 18 april)
Mellan 18 april och 12 juni sker antagning löpande en gång i veckan. Därefter sköts antagningen lokalt av föreningarna som skickar ut besked löpande.

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

En vanlig vecka på popkollo:

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar.

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!
Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.