Sommarkollo 2020

Popkollo följer aktivt händelseutvecklingen kring Coronaviruset/COVID-19 och gör en löpande riskbedömning. I nuläget planerar vi fortfarande att ha våra sommarkollon som vanligt. 

Våra sommarkollon har ett deltagarantal mellan 10-50 personer, och berörs därför inte av de aktuella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gällande tillställningar och sammankomster. 

Vad händer med anmälan och deltagaravgiften?

Popkollo drivs av ideella föreningar med små ekonomiska marginaler. Därför har vi en bindande anmälan. Det innebär att du – när du bekräftat din plats – åtar dig att betala deltagaravgiften, oavsett om hinder skulle uppstå längre fram och du av någon anledning inte kan delta på kollot. 

På grund av den rådande situationen uppdaterar vi villkoren enligt följande:

  • Om vår kolloverksamhet tvingas ställas in på grund av nya rekommendationer rörande Coronaviruset, har du möjlighet att få tillbaka hela deltagaravgiften. Du kan även välja att skänka hela, eller en del av, avgiften till föreningen. Det ger oss bättre förutsättningar att arrangera kollo nästa år!
  • Om deltagare inte kan delta med anledning av att den är sjuk på grund av Coronaviruset eller visar symptom får ni själva bestämma om/hur mycket av deltagaravgiften ni kan och vill skänka till Popkollo. 

Vi arbetar för att ta fram en tidsplan med deadlines där vi kan ge slutgiltiga besked om respektive kollo. Vi har all respekt för att ni i god tid kan behöva boka resor,  ändra semesterplaner och liknande. 

Klicka nedan för vanliga frågor och svar. Om ni har andra frågor, maila hej@popkollo.se!

Frågor & svar

Äntligen dags för kollo! En vecka av musik, pepp och gemenskap väntar!

Vi har kollon med olika inriktningar, för olika åldrar och med eller utan övernattning runtom i landet. Kollon med övernattning är mellan 7-10 dagar långa och då ingår boende och mat. Kollon utan övernattning är mellan 4-7 dagar långa och du sover hemma. För årets alla kollon, kolla nedan samt i kalendern.

Vill du jobba på kollo? Klicka här för information och ansökan

Popkollo 10-14 år och 12–16 år
En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut.

Popkollo Fortsättning 14-18 år
För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år
För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. I år kan du välja mellan Jazz (övernattningskollo), Folkmusik (övernattningskollo), Hiphop (dagkollo), Producent (dagkollo) och de nya inriktningarna Rock/Punk (övernattningskollo) och Spoken Word (dagkollo)!

Popkollo Vuxen 18 år och uppåt
För dig som är kvinna och/eller transperson mellan 18 och 100 år. I år har vi Popkollo Vuxen Original och Popkollo Vuxen Producent som båda är övernattningskollon!

Du kan söka till mer än ett kollo. Det går bara att söka till ett kollo i taget, så om du vill söka till mer än ett får du göra en ny anmälan.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Tillsammans med dig gör vi musikscenen mer jämställd!

» Det var som att man blev accepterad direkt och kände sig trygg med alla så det var lätt att bara släppa allt och vara sig själv. «

Deltagare, sommarkollo 2019

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.

Vi hoppas ni känner för Popkollos sak och att ni vill bidra efter er bästa förmåga. Utan ert stöd vore vi ingenting. Vi lovar i vår tur att fortsätta jobba hårt för att så många tjejer och transpersoner som möjligt ska få spela musik.

POPKOLLOFONDEN

Om även den lägsta avgiften är för hög finns också möjligheten att ansöka om lägre avgift genom Popkollofonden. Detta görs i samband med anmälan i samma formulär och besked om lägre avgift ges i samband med antagningsbeskedet.

Antagning

Antagningen till våra sommarkollon sker i olika omgångar under våren tills alla platser är fyllda. När du får antagningsbesked beror på när du anmäler dig:

Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)

Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)

Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)

Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan, besked skickas ut på måndagar

För att ha störst chans att få en plats på det kollo du vill gå är det bra att anmäla dig så tidigt som möjligt.

När du får ditt antagningsbesked har du en vecka på dig att bekräfta din plats!

Klicka nedan för svar på vanliga frågor:

Frågor & svar