Vuxen PRODUCENT 10-11 april

Under en helg i april ses vi ONLINE för att djupdyka i musikproduktion tillsammans!

Under ledning av våra ledare Klara, Daniela och Tova går vi igenom grunderna i musikproduktion. Vad är ljud? En studio? Hur funkar en mikrofon? Vad är en effekt? Vi lär oss navigera i ett musikprogram/DAW (digital audio workstation) och går igenom hur vi kan bygga en låt med hjälp av verktyg som sampling, arrangering, effekter och EQ. Kollot har ett interaktivt upplägg, vilket innebär att vi kommer varva teori med eget arbete under helgen.

OBS: Detta kollo har samma upplägg som det digitala producentkollot hösten 2020. Vi siktar på att utveckla en fortsättningshelg längre fram under 2021.

För vem

Popkollo Vuxen Producent riktar sig till tjejer, kvinnor och transpersoner mellan 18-100 år.

Tid och plats

Lördag 10 april kl. 9.30 - 16.00
Söndag 11 april 10.00 - 17.00

Kollot sker helt digitalt. Det innebär att du sitter hemma vid din egen dator och deltar genom programmet Zoom. Zoom är gratis, och du behöver inte ladda ner någon särskild programvara.

Förkunskap och utrustning

Du behöver inga förkunskaper för att delta. Kollot är för dig som är nybörjare, eller som har kommit en liten bit på vägen i ditt producerande. Den utrustning du behöver är en dator med internetuppkoppling samt hörlurar/headset. I anmälningsformuläret får du ange om du har ett eget musikprogram (DAW) på din dator. Ledarna kommer anpassa upplägget utifrån de program gruppen använder. Om du inte har ett musikprogram kommer du få hjälp att ladda ner en gratis prov-version av Ableton. Du kommer få mer information om detta efter din anmälan.

Kostnad

Avgiften är en glidande skala mellan 1500 - 5000 kr. Du väljer själv vad du har möjlighet och lust att betala. Popkollo Vuxen arrangeras som en fundraiser och är ett viktigt sätt för oss att medfinansiera ungdomsverksamheten.

Vi hoppas ni känner för Popkollos sak och att ni vill bidra efter er bästa förmåga. Utan ert stöd vore vi ingenting. Vi lovar i vår tur att fortsätta jobba hårt för att så många tjejer och transpersoner som möjligt ska få spela musik. Deltagaravgiften kommer inte att påverka antagningsprocessen.

Kontakt

Vid frågor, kontakta verksamhetskoordinator Jessica på jessica.nilsson@popkollo.se

Snabbfakta

Form: Popkollo Vuxen Producent

Datum: 10-11 april

Plats: Online

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Kontaktperson: Jessica Nilsson, jessica.nilsson@popkollo.se

Platser kvar: Fullbokat

Anmälan senast: 28 mars

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett vuxenkollo

Popkollo Vuxen är ett musikläger för tjejer, kvinnor och transpersoner från 18 år och uppåt. Det är en riktig energipåfyllare, du blir garanterat inspirerad, kommer få många skratt och träffa många andra fantastiska deltagare att spela musik med. Det krävs inga förkunskaper för att delta på Popkollo Vuxen. Erfarna Popkollo-handledare finns på plats för att hjälpa till med allt från det första ackordet på gitarren, den första fyrtakten på trummorna till att skriva låtar och se till att allt flyter på som det ska i replokalen. Erfarenheten brukar vanligtvis variera och vi välkomnar såväl nybörjare som semiproffs.

Behöver jag kunna spela sen innan?

Det krävs inga förkunskaper för att delta. Erfarna Popkollo-handledare finns på plats för att hjälpa till med allt från det första ackordet på gitarren till att skriva låtar och se till att allt flyter på som det ska i gruppen. Vi välkomnar såväl nybörjare som semiproffs. Utrustning finns på plats, men om du vill ta med ett eget instrument går det bra.

Medlemsskap?

För att delta i Popkollo-verksamhet måste du vara medlem i en Popkollo-förening. Det blir du automatiskt genom din anmälan och det kostar inget.