Umeå 20 juli – 29 juli (12-16 år)

Umeå - 20 juli - 29 juli (12-16 år) Anmälningskod: -- U --

Hur funkar kollo under pandemin?

Popkollo Umeå planerar att genomföra ett originalkollo i sommar i linje med Folkhälsomyndigheten och Region Västerbottens rekommendationer och restriktioner. Vi kommer kontinuerligt desinficera både instrument och ytor, samt att det kommer finnas handsprit i varje replokal för deltagarna att använda. Vid repetitioner i band kommer deltagarna spela i samma band under hela veckan och använda separata replokaler. Vi kommer vid bra väder försöka använda utomhusytor för workshops men vid sämre väder har Strömbäcks folkhögskola bra och rymliga lokaler för att hålla workshops i. På nätterna kommer deltagarna sova på folkhögskolans internat, vilket innebär att de sover högst tre i samma rum. Dock gäller att om en deltagare visar minsta symtom innan kollot ska denna stanna hemma. Det kommer fler kollon, detta är inte enda chansen!

Om läget skulle ändras och nya riktlinjer kommer från region och myndigheter som gör att vi inte kan ses fysiskt, kommer vi försöka ställa om och erbjuda kollot digitalt.
Om ni har frågor, tveka inte att höra av er till karin.zimmerman@popkollo.se!
Varmt välkomna till Umeå och Strömbäcks Folkhögskola! Vi hoppas och drömmer om en sommar full av musik!

 

Snabbfakta

Form: Övernattning

Datum: 20 juli - 29 juli 2021

Ålder: 12 - 16

Plats: Strömbäcks folkhögskolan, Strömbäck 360 Umeå

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Tillgänglighet: Strömbäck Checklista

Arrangör: Popkollo Umeå

Kontaktperson: karin.zimmerman@popkollo.se

Antal platser: 20

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.