Stockholm, Producent 26 juli – 30 juli (14-18 år)

Producent Stockholm - 26 juli - 30 juli (14-18 år) Anmälningskod: -- DSP --

Om Producentkollo

Tycker du det verkar spännande att producera egen musik i datorn? Vill du lära dig att spela in dina egna låtar? På Popkollo Producent får du testa att skapa musik med hjälp av teknik. Vi gör alltifrån att skapa beats i datorn, inspireras av verksamma producenter, bygga låtar med ljud från vår omgivning och massa annat kul. Du behöver inga förkunskaper eller speciella musikprogram för att delta. Vi kommer tipsa dig om gratisprogram som du kan ladda ner.

Hur funkar kollo under pandemin?

Popkollo Södra Stockholm planerar att genomföra sitt producentkollo som planerat i linje med Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och restriktioner. Vi kommer hålla nere antalet deltagare och ledare per studio och har möjlighet att sprida ut oss i större samlingsrum om vi behöver vara fler. Vi kommer även vara noga med handtvätt, och handsprit kommer finnas på plats. Om restriktionerna plötsligt ändras har vi som plan B att genomföra kollot digitalt, ev med möjlighet för några att delta på plats. Några av våra ledare genomförde digitalt kollo under sommaren 2020 vilket blev en succé.

Deltagare som visar minsta symptom ska stanna hemma. Deltagare som inte har möjlighet att delta på kollot pga Covid-19 får möjlighet till återbetalning av deltagaravgift. Läs mer under fliken Frågor och svar.

Vid frågor och funderingar kontakta sara.smith@popkollo.se!

Vi hoppas och drömmer om en sommar full av musik!

Snabbfakta

Form: Dagkollo Producent

Datum: 26 juli - 30 juli

Ålder: 14 - 18

Plats: AMPS/ Fryshuset, Mårtendalsgatan 2-8 Stockholm

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Tillgänglighet: tillgänglighet-fryshuset

Arrangör: Popkollo Södra Stockholm

Kontaktperson: Sara Smith, sara.smith@popkollo.se

Antal platser: 20

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.