Stockholm, 12 juli – 16 juli (12-16 år)

Stockholm - 12 juli - 16 juli (12-16 år) Anmälningskod: -- DS --

Hur funkar kollo under pandemin?

Popkollo Södra Stockholm planerar att genomföra vårt originalkollo i linje med Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och restriktioner. Vi kommer hålla nere antalet deltagare och ledare per replokal och har möjlighet att sprida ut oss i det större samlingsrummet om vi behöver vara fler. Vi kommer även vara noga med handtvätt, och handsprit kommer finnas på plats. Om restriktionerna plötsligt ändras har vi som plan B att genomföra kollot semi-digitalt. Detta innebär att vi delar upp kollodeltagarna i mindre grupper som turas om att ha workshops som sker på plats och workshops som sker digitalt roterande under kollots gång. Det möjliggör att alla får ha kollo hela veckan men färre deltagare och ledare är på plats samtidigt. Om restriktionerna hindrar oss från att ses fysiskt har vi som plan C att genomföra kollot helt digitalt. Några av våra ledare genomförde digitalt kollo under sommaren 2020 vilket blev en succé.

Deltagare som visar minsta symtom ska stanna hemma. Deltagare som inte har möjlighet att delta på kollot pga Covid-19 får möjlighet till återbetalning av deltagaravgift. Läs mer under fliken Frågor och svar.

Vid frågor och funderingar kontakta evelina.eklind@popkollo.se!

Vi hoppas och drömmer om en sommar full av musik!

Snabbfakta

Form: Dagkollo

Datum: 12 juli - 16 juli

Ålder: 12 - 16

Plats: Smedjan, Söder Mälarstrand 47 Stockholm

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Tillgänglighet: Tillgänglighet-Bildas lokal-smedjan

Arrangör: Popkollo Södra Stockholm

Kontaktperson: Evelina Eklind, evelina.eklind@popkollo.se

Antal platser: 20

Platser kvar: Fullbokat

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.