Sommarkollo: Producent Göteborg 14-18 Juli (14-18 år)!

KOD I ANMÄLNINGSFORMULÄR: –DGP —

Älskar du musik? Är du sugen på att lära dig göra egen musik i datorn? Kanske sjunger du och skriver låtar och vill kunna spela in dig själv? Kanske skulle du vilja prova på att göra en egen låt från scratch? Eller kanske vill du lära dig att göra egna feta beats? Visste du att t.ex. Laleh, Robyn, Cherrie m.fl. producerar sina egna låtar i ett musikprogram? Vi lär dig verktygen för att du också ska kunna göra det. Inga förkunskaper krävs. 

Musikproducenterna och Popkolloledarna Sara och Elsa håller en super-inspirerande- hands on- vecka med massor av experiment och variation! En vecka med fokus på att producera musik digitalt - dvs skapa egen musik i datorn - prata en massa om musik, upptäcka ny musik, träffa andra musikintresserade och bara ha kul ihop. 

Vi möter dig på din nivå, nybörjare eller fortsättning. Du måste inte vara ett tekniskt geni. Det viktiga är att skapa tillsammans, dela upplevelser och bli inspirerade! Du kommer lära dig spela in ljud, experimentera med ljudfiler i datorn och göra låtar tillsammans på distans. Vi både samarbetar och utforskar vår egen kreativitet. Du kommer BÅDE jobba vid datorn och gå ut och göra olika uppdrag. Vi ledare är med och guidar hela vägen. Vi ses i digitalvärlden!

OBS: Du kan delta både fysiskt och digitalt på kollot!

Kollots gästartist är ingen mindre än Janice!

Hur?

För att vara med behöver du: 

- Tillgång till dator med möjlighet att ladda ner Ableton Live 10 eller 9, det finns 1 månads gratis trial version. Vi kommer skicka ut instruktioner på mail.

- Hörlurar

- Helst kunna sitta relativt ostörd så du kan delta i samtalen

- En email adress

- Ett Spotify konto (gratisversion funkar)

Du kommer få mer detaljerade instruktioner och information kring tekniken på mail efter din anmälan!

Plats?

Online i mötesverktyget Zoom! Där kan vi se varandra i video (om man vill) och prata både i storgrupp och smågrupper.

Du kan även vara med på plats i Göteborg! Vi sänder kollot från Arena 29 i Göteborg. Där kan du även låna dator och hörlurar i mån av plats! Då sitter du tillsammans med ledarna och övriga deltagare och deltar vid din dator. Sen har ni gemensamma pauser med fika och roligt häng.

Kostar det något?
Du väljer själv hur mycket du kan betala i deltagaravgift mellan 150-1500 kr. Om det lägsta beloppet är för högt kan du kryssa i Popkollofonden när du anmäler dig.

Anmälan
Klicka här för att anmäla dig till kollot. Har du anmält dig till ett kollo i sommar som har blivit inställt eller ändrat form till digitalt kollo och vill anmäla dig till ett kollo av Popkollo Göteborg? Klicka här.

Information om alla sommarkollon
https://www.popkollo.se/sommarkollon2020/

Om lokalföreningen Popkollo Göteborg
Popkollo Göteborg är en lokalförening som arrangerat kollon sen 2006. Under sommaren 2020 arrangerar föreningen kollon i Göteborg, Borås, Kungälv, Kållekärr (Tjörn) och Färgelanda.

Kollot arrangeras av Popkollo Göteborg i samarbete med NBV Music Box Väst och Arena 29

Snabbfakta

Form: Sommarkollo: Producent Göteborg 14-18 Juli (14-18 år)!

Datum: 14-18 juli

Ålder: 14-18 år

Plats: Online och Göteborg

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: jessica.nilsson@popkollo.se

Antal platser: 10

Platser kvar: Många platser kvar

Anmäl dig här

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

Varför ska jag välja dagkollo?

Dagkollo passar den som tycker det känns jobbigt att sova borta men som ändå vill ha en Popkollo-upplevelse!

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.