Sommarkollo: Folk och jazz 7-9 augusti (14-18 år)!

Den 7-9 augusti är det PREMIÄR för folk- och jazz-kollo i Stockholm!

För första gången ska de två föreningarna Popkollo Impra och Folkkollo slå sig ihop och arrangera dagkollo tillsammans. Kollot är för tjejer och transpersoner i åldern 14-18 år som är intresserade av att lära sig mer om folkmusik och improvisation. Vi kommer fokusera på att skapa den musik vi själva vill utan ramar och regler, helt enkelt spela på ett sätt som känns roligt och bra! Kollot avslutas med en konsert för familj och vänner.

Kollot är ett dagkollo. Det innebär att du är på plats dagtid, mellan ca kl.10.00-16.00 och sover hemma.

Vad behöver en kunna?
Vi välkomnar alla instrument, till exempel trummor, elbas, kontrabas, gitarr, piano, sång, fiol, cello, saxofon, trombon, klarinett, trumpet, slagverk och flöjt. Du behöver inte kunna spela efter noter eller ha improviserat förut! Vi välkomnar alla - oavsett om du lärt dig spela hemma, gått på kulturskola i flera år, har ett eget band och är van vid att spela i grupp eller går på estetisk linje på gymnasium. Det vi kommer göra på kollot kommer vara nytt och utvecklande för alla, oavsett bakgrund och erfarenhet.

Anmälan
Klicka här för att anmäla dig till kollot.

Plats?
Kulturskolan på Kungsholmen i Stockholm

Kostar det något?
Du väljer själv hur mycket du kan betala i deltagaravgift mellan 250-2000 kr. Om det lägsta beloppet är för högt kan du kryssa i Popkollofonden när du anmäler dig.

Information om alla sommarkollon
https://www.popkollo.se/sommarkollon2020/

Snabbfakta

Form: Sommarkollo: Folk och jazz 7-9 augusti (14-18 år)!

Datum: 7-9 augusti

Ålder: 14-18 år

Plats: Stockholm

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Impra och Folkkollo

Kontaktperson: ida.wingborg@popkollo.se

Antal platser: 12

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: 4 augusti

Anmäl dig nu

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

Varför ska jag välja dagkollo?

Dagkollo passar den som tycker det känns jobbigt att sova borta men som ändå vill ha en Popkollo-upplevelse!

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.