Sommarkollo: Avesta 20-26 Juli (12-16 år)!

KOD I ANMÄLNINGSFORMULÄR: — DalA —

Sommarkollo i Avesta! Från 20-26 juli kan du som är 12-16 år träffa nya vänner, lära dig mer om musik, inspireras av gästartister och ha riktigt kul!

Du behöver inte hållit på med musik tidigare för att gå på kollot. Allt som behövs är intresse och nyfikenhet! Resten lär vi oss tillsammans.

Originalkollo ger en bred introduktion till musikens värld för dig som är mellan 12-16 år och kanske går kollo för första gången eller är nybörjare inom musik. Det går också bra att ha spelat förut!

Kollot är ett övernattningskollo. Det innebär att du sover över på skolan under veckan.

Plats?
Sjöviks Folkhögskola, Avesta

Kostar det något?
Du väljer själv hur mycket du kan betala i deltagaravgift mellan 1500-7500 kr. Om det lägsta beloppet är för högt kan du kryssa i Popkollofonden när du anmäler dig.

Information om alla sommarkollon
https://www.popkollo.se/sommarkollon2020/

Om lokalföreningen Popkollo Dalarna
Popkollo Dalarna är en lokal förening av eldsjälar som verkar i Dalarna för att nå fler unga tjejer och/eller transpersoner och att få dem att börja spela/fullfölja sitt musikintresse. Vi har sedan 2013 arrangerat sommmarkollon.

Snabbfakta

Form: Sommarkollo: Avesta 20-26 Juli (12-16 år)!

Datum: 20-26 juli

Ålder: 12-16 år

Plats: Avesta

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Dalarna

Kontaktperson: michelle.olsson@popkollo.se

Antal platser: Max 20

Platser kvar: Många platser kvar

Anmäl dig här

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

Hur funkar anmälan?

11 mars är sista dagen att anmäla sig för att komma med i första antagningsomgången. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Du får ett antagningsbesked per mail några dagar efter att första antagningsomgången är avslutad.

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.