Rock/punk, Kungälv 28 juni – 4 juli (14-18 år)

Rock/punk Kungälv - 28 juni - 4 juli (14-18 år) Anmälningskod: -- GKRP --

Om Rock/punk-kollo

Popkollo rock/punk är kollot för dig som är mellan 14-18 år och vill träffa nya kompisar som också gillar rock, hårdrock, punk och liknande musikstilar. Tillsammans med våra Popkollo-ledare fördjupar ni er i dessa genres och provar allt från att spela med distpedaler, göra coola gitarrsolon, spelar snabba trummor, skriksjunga och skriva fantastiska låttexter. Du behöver inte några tidigare förkunskaper inom dessa genres, utan det räcker att du är nyfiken och vill lära dig mer!

 

Hur funkar kollo under pandemin?

Popkollo Göteborg följer utvecklingen av coronapandemin noggrant. Vi kommer givetvis följa de rekommendationer och riktlinjer som gäller vid tidpunkten för genomförandet.

Kollot äger rum på Nordiska folkhögskolan i Kungälv. Här finns gott om stora och luftiga lokaler med goda möjligheter att sprida ut gruppen samt vädra efter behov. Deltagarna kommer bo i en stor sovsal eller i egna rum, beroende på hur läget ser ut vid genomförandet. Vi kommer försöka hålla större samlingar utomhus i så stor utsträckning det går. Vi kommer vara noga med rutiner kring handhygien och rengöring av instrument och övriga ytor samt vädra regelbundet. Om en deltagare visar symptom/tecken på sjukdom under veckan kommer den tyvärr behöva lämna kollot. Tänk på att vårdnadshavare/vuxna kan behöva hämta hem en sjuk deltagare med kort varsel.

Under veckan arrangeras två kollon parallellt på skolan: ett Popkollo Fortsättning och ett Popkollo Rock/Punk. I vanliga fall har båda läger tillsammans 52  deltagarplatser. På grund av det rådande läget har vi den 23 april valt att minska antalet deltagarplatser till max 30 deltagare. Vi kan även behöva begränsa deltagandet till ungdomar från regionen, beroende på hur rekommendationerna ser ut kring resor.

Om kollot behöver ställas in är vår förhoppning att kunna erbjuda ett lokalt dagkollo eller digitala aktiviteter under veckan, men vi kan inte garantera det i nuläget. Vi återkopplar i april med en första lägesuppdatering. Vi kommer ge besked om huruvida kollot ställs in eller ändrar form senast 1 månad innan kollostart.

Snabbfakta

Form: Övernattning Rock/punk

Datum: 28 juni - 4 juli

Ålder: 14 - 18

Plats: Nordiska folkhögskolan, Olof Palmes väg 1 Kungälv

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: Jessica Nilsson, jessica.nilsson@popkollo.se

Antal platser: 22

Platser kvar: Fullbokat

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.