Rikskonferens 2024

Välkommen på Popkollos egen RIKSKONFERENS!

---

Popkollos Rikskonferens är en mötesplats för alla som är aktiva inom Popkollo och/eller är intresserade av musik, normkritik och jämställdhet! Här kan vi utbyta erfarenheter och lära av varandra. Vi snackar jämställdhet och kolloplanering, lär känna varandra, har årsmöte, deltar på roliga workshops och samlar energi för att fortsätta arbetet med att jämställa musikscenen.

-- VAR? --

Konferensen äger rum på FOLK i Skärholmen i Stockholm. FOLK i Skärholmen ligger ca 20 minuters resa med tunnelbana från centralstationen.

-- NÄR? --

Helgen 16-17 mars

Tider för helgen:

Lördag  9.30 - 17.00 (därefter middag och kvällshäng på FOLK i Skärholmen)
Söndag 9.30 - 15.00 (Riksorganisationen Popkollos årsmöte äger rum kl 10 - 12:30)

-- KOSTNAD --

Deltagaravgiften för konferensen är 250 kr för dig som är aktiv i en Popkollo-förening. Du måste kolla med din lokala förening om de kan stå för din avgift INNAN du anmäler dig. I anmälan behöver du nämligen ange en kontaktperson till din lokala förening, samt en mailadress dit vi kan skicka fakturan. Vet du inte vilken förening du tillhör? Maila hej@popkollo.se

Om du anmäler dig som privatperson är avgiften en glidande skala på 250-500 kr. Det innebär att du väljer vad du vill och kan betala. Du kommer sen få betalningsinstruktioner via mail efter din anmälan. Du kan betala med Swish eller via faktura (vi föredrar swish).

-- RESA OCH BOENDE --

Popkollo står för resa och boende i mån av plats/budget. Först till kvarn. Boendet är i 2-bädds eller 4-bäddsrum på vandrarhem och bokas av kansliet efter din anmälan. Mer info finns i anmälningsformuläret. Om du behöver resa ansöker du om resebidrag i anmälningsformuläret.

Deadline för att meddela om du önskar resebidrag och/eller boende är 1 mars, samma dag som sista anmälningsdag. För resebidrag och kostnadsfritt boende gäller först till kvarn, så se till att meddela oss så snart du kan!

-- ANMÄLAN --

Anmäl dig via länken i rutan till höger senast 1 MARS.

 

-- PROGRAM/INNEHÅLL --

Programpunkter uppdateras löpande på denna sida och i sociala medier på @popkollo

(Exakta tider, fler pass och mer information kommer inom kort)

 

LANSERING AV HANDBOK FÖR MUSIKLEDARE

Genomgång och testning av Popkollos sprillans nya handbok för musikledare - sprängfylld av praktiska tips för att coacha kolloband, handleda en instrumentkarusell, skriva låtar, peppa deltagarna inför att stå på scen och mycket mer!

 

MENINGEN MED FÖRENINGEN 

Varför behövs föreningar? Är det inte bara onödigt krångel? Går det att skapa långsiktigt starka föreningar med glada och motiverade styrelser? Charly Wassberg Borbos, verksamhetsutvecklare på Riksteatern, håller en tankeväckande föreläsning och vi workshopar kring framtidens Popkollo-ledarskap. (Detta pass är en del av Popkollos deltagande i Ledarskapslabbet. Läs mer på Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfonds hemsida)

 

BRAINSTORM NY INRIKTNING: POPKOLLO SONGWRITER

Popkollo har flera genreinriktningar som t ex Popkollo Rock/punk och Popkollo Jazz. Är det dags att lägga till Popkollo Songwriting? Ja! Vi brainstormar kring hur ett sånt kollo skulle gå till, och testar/diskuterar olika sätt att skriva och skapa låtar.

 

POPKOLLO FÖR FLER

Ett processpass med fokus på hur vi gör Popkollo tillgängligt för fler, under ledning av medlemmar från Popkollos mångfaldsgrupp.

 

ÅRSMÖTE

På Popkollos årsmöte firar vi allt roligt som hände förra året, och tar del av planerna för året som kommer. Vi väljer in nya medlemmar i riksstyrelsen och tar viktiga beslut som stärker vår organisation! Varje förening skickar en representant som har rösträtt, men alla som vill får lyssna på mötet.

 

SNACKA FÖRENING

Hjälp, jag blev kassör! Oj, jag blev ordförande! Vad gör jag nu? Det kan finnas många frågor och funderingar i föreningsarbetet. Ta med alla era frågor, så reder vi ut det tillsammans. Passet leds av Matilda Köpcke som är verksamhetsansvarig på rikskansliet.

 

MIDDAG, ÖPPEN SCEN OCH JAM

På lördag kväll bjuder vi på middag och improviserat musikhäng med öppen scen och jam. Kanske blir det ett quiz?

 

-- FRÅGOR? --

Kontakta hej@popkollo.se

 

Popkollos rikskonferens arrangeras i samarbete med ABF Stockholm
Snabbfakta

Form: Popkollos Rikskonferens 2024

Datum: 16 - 17 mars 2024

Ålder: Från 16 år

Plats: Stockholm

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Riksorganisationen Popkollo

Kontaktperson: hej@popkollo.se

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: 1 mars

Anmäl dig här!