Popkollo Producent 2 aug – 5 aug online (14-18 år)

Popkollo Producent 2 aug - 5 aug online (14-18 år)

Dagkollo - online på Zoom.

Anmälningskod: - DP -

På Popkollo Producent får du testa att skapa musik med hjälp av teknik. Vi gör alltifrån att skapa beats i datorn, lära oss ett musikprogram, spela in egen musik, inspireras av verksamma producenter, bygga låtar med ljud från vår omgivning och massa annat kul. Du behöver inte hållit på med musik eller musikproduktion tidigare. Vi lär oss tillsammans!

 

Popkollos målgrupp är tjejer och transpersoner.

Läs mer om vår målgrupp under Om oss eller Frågor och svar.

 

Mer information:

POPKOLLOS SOMMARKOLLO 2022

FRÅGOR OCH SVAR 

Snabbfakta

Form: Producent dagkollo

Datum: 2-5 aug

Ålder: 14-18 år

Plats: Online

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: goteborg@popkollo.se

Antal platser: 15

Platser kvar: Många platser kvar

Anmäl dig här!

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

När får jag antagningsbesked?

Anmälan mellan 10 feb – 6 mars (besked 7 mars)
Anmälan mellan 7 mars – 3 april (besked 4 april)
Anmälan 4 april – 1 maj (besked 2 maj)
Mellan 2 maj – 12 juni sker antagning löpande en gång i veckan. Därefter sköts antagningen lokalt av föreningarna som skickar ut besked löpande.

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret för det kollo du vill gå. Antagningen sker sen i omgångar enligt följande datum:

Anmälan mellan 10 feb – 6 mars (besked 7 mars)

Anmälan mellan 7 mars – 3 april (besked 4 april)

Anmälan 4 april – 1 maj (besked 2 maj)

Mellan 2 maj – 12 juni sker antagning löpande en gång i veckan, besked skickas ut på måndagar.

Därefter sköts antagningen lokalt av föreningarna som skickar ut besked löpande.

Efter att antagningen gjorts får du ett antagningsbesked med information om hur du bekräftar din plats och betalar deltagaravgift. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Om kollot är fullt kommer vi meddela dig det. Du kan då antingen ställa dig i kö på reservlistan eller välja en plats på ett annat kollo som har lediga platser.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.

En vanlig vecka på popkollo:

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar.

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!
Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning.