Popkollo Fortsättning Kungälv 24-30 juni 2019

Popkollo Fortsättning är för dig som varit på Popkollo förut eller spelat litegrann sen tidigare. På kollot får du spela i band, skriva låtar, gå på roliga workshops och uppträda live!

Gäst på det här kollot är Sophia Tako! Hon är en artist och producent som skapar musik med syftet att lyfta kvinnan och hennes inre gudinna. Hennes senaste singel Body of Art, släppt via Cherish Label, gör just det. Med nära och känsloladdad sång följt av vackra stämmor bygger hon med sin ambienta vibe känslorum för lyssnaren att kliva in i. Hon blandar tung bas med lätt sång och hon vandrar säkert i sin egen genreöverskridande värld. Hennes musikaliska inspiration kommer från konstnärer som Solange, Kelela och Erykah Badu. Starka kvinnor som modigt vågar stå i och äga sin kreativitet och sitt budskap.

Detta kollo rekommenderas för dig som är 14-18 år.
Kollot är ett övernattningskollo där mat och boende ingår.

Kollokod: --GKF--

Snabbfakta

Form: Popkollo Fortsättning

Datum: 24-30 juni 2019

Ålder: 14-18 år

Plats: Kungälv

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Tillgänglighet: Kungälv

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: jessica.nilsson@popkollo.se

Antal platser: 26

Platser kvar: Fullbokat

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

Hur funkar anmälan?

11 mars är sista dagen att anmäla sig för att komma med i första antagningsomgången. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Du får ett antagningsbesked per mail några dagar efter att första antagningsomgången är avslutad.

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift övernattningskollo

Vi tycker att alla som vill ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala för deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Om den lägsta avgiften är för hög går det också att ansöka om ännu lägre avgift i samband med anmälan. Hur mycket ni väljer att betala påverkar inte era möjligheter att komma in på kollot. Det gör heller ingen skillnad för vad ni kan ta del av på kollot. Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr.

När antagningen gjorts får du ett antagningsbesked. I det uppmanas du att bekräfta din plats och betala in deltagaravgiften. Observera att anmälan därefter är BINDANDE. Detta innebär att du åtar dig att betala deltagaravgiften oavsett om hinder skulle uppstå längre fram och du av någon anledning inte kan delta på kollot.

Detta gäller tyvärr även i fall av sjukdom, då våra kollon ofta drivs med väldigt små ekonomiska marginaler och det inte finns utrymme i budget att förlora en deltagaravgift. Med det sagt så försöker vi alltid, i den mån vi har möjlighet, att betala tillbaka hela eller delar av deltagaravgiften om en deltagare blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta på kollot.

En vanlig vecka på popkollo:

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar.

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!
Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning.