Jobba som Verksamhetsansvarig på Riksorganisationen Popkollo!

Är du en erfaren Verksamhetsledare som nu vill jobba med förändringsarbete och verksamhetsutveckling för att skapa en jämställd musikscen? Då ser vi fram emot din ansökan till tjänsten som ny Verksamhetsansvarig hos oss.

OM POPKOLLO

Popkollo är ett musikläger för tjejer och transpersoner som startades i Hultsfred 2003. Riksorganisationen Popkollo är en ideell organisation som idag samlar 12 medlemsföreningar runt om i Sverige och har runt 1300 medlemmar. 2019 arrangerade Popkollo genom sina medlemsföreningar verksamhet för drygt 500 tjejer och transpersoner främst i form av sommarkollon, men även genom olika typer av aktiviteter under resten av året. Popkollo Vuxen riktar sig till tjejer och transpersoner över 18 år, liksom vår satsning på teknik och producentskap – Vem Kan Bli Producent. Utöver kärnverksamheten erbjuder Popkollo föreläsningar och utbildningar inom normkritik samt konkreta metoder för att aktivt arbeta för jämställdhet. Syftet med Popkollo är att skapa en jämställd musikscen och i förlängningen ett jämställt samhälle. 

OM ARBETSPLATSEN

Som ett nav i Riksorganisationen Popkollo finns ett kansli, som är tillsatt av Riksorganisationens styrelse. På kansliet arbetar, förutom en Verksamhetsansvarig, också en Föreningskoordinator, en Kommunikatör, Verksamhetskoordinator för Vem Kan Bli Producent och en Sponsringskoordinator. Kansliet och Riksstyrelsen jobbar tillsammans med övergripande strategi, utveckling och koordinering av verksamheten. 

OM ROLLEN

Som Verksamhetsansvarig har du ett övergripande ansvar för Riksorganisationen Popkollos kansli, direkt underställd styrelsen. Din uppgift blir att utveckla, driva och planera verksamheten och du har också det övergripande ansvaret för budget och finansiering av de projekt som verksamheten till stor del utgörs av.  Dina arbetsuppgifter innefattar:

  • Ekonomistyrning - inklusive finansiering, budget och uppföljning
  • Målstyrning och arbetsledning av kansliet i förhållande till verksamhetsplan 
  • Personal- och arbetsmiljöansvar
  • Verksamhetsutveckling
  • Koordinera det nationella samarbetet inom organisationen

OM DIG

Som person har du ett genuint intresse för ledarskap där drivkraften är att skapa engagemang och delaktighet. Vi söker en ledare som är lyhörd, kommunikativ och har ett tillitsbaserat ledarskap, samtidigt som du är närvarande, motiverar och delegerar mandat för att uppnå de gemensamma målen. Du ser styrkan i ett välfungerande team.

Du arbetar analytiskt och strukturerat med målstyrning och uppföljning, med utgångspunkt i organisationens olika delars varierande behov. Har du erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete med koppling till kulturområdet, ser vi det som ett stort plus.

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten, såsom ekonomi, organisationsutveckling, projektledning eller HR, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet.
Du har antagligen tidigare erfarenhet från arbetsledande befattning, vilken inkluderat övergripande ansvar för arbetsmiljö, personal, budget och verksamhet.

Du har god förståelse för företags- och föreningsekonomi, arbetsmiljölagstiftning och arbetsrätt. Har du ledarskapsutbildning eller erfarenhet av chefsroll inom civilsamhället är det meriterande för tjänsten. Du kännetecknas av ansvarstagande, integritet och stabilitet.

I ditt uppdrag är det viktigt att du trivs med att bygga relationer och vi tror att du har ett stort intresse för människor samt omvärlds- och samhällsfrågor och kan arbeta för långsiktiga relationer inom förenings- och näringsliv.  För att känna dig hemma i rollen, och motiveras av verksamheten, är det viktigt att du är prestigelös och har en grundläggande förståelse för normkritiskt arbete, samt att du delar Popkollos värderingar. Erfarenhet från ideell sektor och volontärdrivna organisationer är meriterande.

Du har god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift, samt är bekväm med det engelska språket. Kunskaper i flera språk är meriterande.

ANSÖKAN

Ansökan består av 24 frågor i ett formulär. Ansökningarna är anonyma. Observera att vi inte tar emot CV eller personligt brev. Vi gör sen intervjuer med ett urval av de sökande. Skicka in din ansökan senast den 14 december 2020. ANSÖK HÄR!

OM TJÄNSTEN

Omfattning: 80%
Anställningsform: Fast anställning med provanställning under sex månader
Start: 11 januari eller enligt överenskommelse
Lön: Månadslön. Kollektivavtal
Arbetstid: Huvudsakligen kontorstider, arbete under kvällstid och helger förekommer
Sista ansökningsdag: 14 december 2020
Arbetsplats: Riksorganisationen Popkollo, Ringvägen 21, Stockholm.
Tillgänglighet: två trappor utan ramp. Öppet kontorslandskap.

ÖVRIGT

Länk till annonsen: ANNONS Verksamhetsansvarig Riksorganisationen Popkollo 80%

Snabbfakta

Form: Ledig tjänst: Verksamhets-ansvarig 80%

Nivå: Fortsättning/vissa förkunskaper

Arrangör: Riksorganisationen Popkollo

Kontaktperson: personal@popkollo.se

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: 14 december 2020

Ansökan Verksamhetsansvarig 80%