Jobba som Kommunikatör på Riksorganisationen Popkollo!

Vill du skapa bästa möjliga förutsättningar för våra föreningar att kunna arrangera kollon och annan verksamhet för tjejer och transpersoner? Är du grym på att skriva engagerande innehåll och vill du jobba tillsammans med Popkollo, musikbranschen och andra företag för en jämställd musikscen? Vill du hjälpa Riksorganisationen och lokalföreningarna att nå ut till rätt målgrupp och jobba för att engagera flera genom systematisk kommunikation? Nu söker vi en ny Kommunikatör för vår interna och externa kommunikation. Vi ser fram emot din ansökan!

OM POPKOLLO 

Popkollo är ett musikläger för tjejer och transpersoner som startades i Hultsfred 2003. Riksorganisationen Popkollo är en ideell organisation som idag samlar 12 medlemsföreningar runt om i Sverige och har runt 1300 medlemmar. 2019 arrangerade Popkollo genom sina medlemsföreningar verksamhet för drygt 500 tjejer och transpersoner främst i form av sommarkollon, men även genom olika typer av aktiviteter under resten av året. Popkollo Vuxen riktar sig till tjejer och transpersoner över 18 år, liksom vår satsning på teknik och producentskap – Vem Kan Bli Producent.

Utöver kärnverksamheten erbjuder Popkollo föreläsningar och utbildningar inom normkritik samt konkreta metoder för att aktivt arbeta för jämställdhet. Syftet med Popkollo är att skapa en jämställd musikscen och i förlängningen ett jämställt samhälle. 

OM ARBETSPLATSEN

Som ett nav i Riksorganisationen Popkollo finns ett kansli, som är tillsatt av Riksorganisationens styrelse. På kansliet arbetar, förutom en Kommunikatör, också en Verksamhetsansvarig, en Föreningskoordinator, Verksamhetskoordinator för Vem Kan Bli Producent och en Sponsringskoordinator. Kansliet och Riksstyrelsen jobbar tillsammans med övergripande strategi, utveckling och koordinering av verksamheten. 

Då kansliet består av anställda på deltid, finns det goda möjligheter att styra sin egen tid och i viss mån också ha andra uppdrag, jobb och sysselsättningar vid sidan av kanslijobbet. Detta innebär att du måste kunna arbeta självständigt och strukturerat utifrån uppsatta mål. 

OM ROLLEN

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i tjänsten innefattar:

  • Ansvara för planering, koordinering och genomförande av Popkollos kommunikation
  • Stötta medlemsföreningarnas kommunikationsarbete
  • Skapa visst grafiskt material till sociala medier, utifrån Popkollos grafiska profil 
  • Ta fram och utforma medlemskampanjer
  • Genom kommunikationsarbetet bibehålla våra eldsjälar samt verka för
    att engagera flera

OM DIG

Som person har du ett genuint intresse för att skriva, kommunicera och nå ut med information. Vi tror att du är i början av din karriär men har jobbat i något år eller två. Har du en eftergymnasial utbildning relaterad till skrivande, grafisk kommunikation, marknadsföring eller liknande är det också meriterande, men inget krav. Vi tror att du är sugen på att ta ansvar och framöver förhoppningsvis få utrymme att växa i din roll hos oss. 

Du har ett stort intresse och god förståelse för sociala medier, trycksaker, text, bild och video, och gärna erfarenhet av internkommunikation. Du förstår tillgänglig kommunikation, SEO, kan ta dig runt i relevanta program och göra adekvata beställningar till externa konsulter kring marknadsförings- och kommunikationsinsatser.

Du är organiserad, mån om detaljerna och älskar att få hitta kreativa ingångar till samtalet med våra olika målgrupper. Du kan anpassa ton och innehåll och har god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift. Du är även bekväm med det engelska språket och du delar Popkollos värderingar. Erfarenhet från ideell sektor och av målgruppen unga tjejer och transpersoner är meriterande. 

OM TJÄNSTEN

Omfattning: 30%
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m 31 juli 2021, med möjlighet till förlängning
Start: Omgående enligt överenskommelse
Lön: Månadslön. Kollektivavtal
Arbetstid: Huvudsakligen kontorstider, viss kvällstid kan förekomma
Sista ansökningsdag: 29 november 2020
Arbetsplats: Riksorganisationen Popkollo, Ringvägen 21, Stockholm, viss möjlighet till distansarbete även utanför rådande rekommendationer. (I dagsläget är kontoret stängt)
Tillgänglighet: två trappor utan ramp. Öppet kontorslandskap.

ANSÖKAN

Ansökan består av 14 frågor samt ett arbetsprov. Ansökningarna är anonyma. Observera att vi inte tar emot CV eller personligt brev. Vi gör sen intervjuer med ett urval av de sökande. Skicka in din ansökan senast den 29 november 2020. ANSÖK HÄR!

Snabbfakta

Form: Ledig tjänst: Kommunikatör 30%

Nivå: Fortsättning/vissa förkunskaper

Arrangör: Riksorganisationen Popkollo

Kontaktperson: personal@popkollo.se

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: 29 november 2020

ANSÖKAN KOMMUNIKATÖR 30%