Göteborg, 13 juli – 17 juli (14-18 år)

Göteborg - 13 juli - 17 juli (14-18 år) Anmälningskod: -- DGF --

Om fortsättningskollot

Det här kollot är för dig som är mellan 14-18 år och älskar musik. Du kanske har gått Popkollo förut, eller så är det första gången. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller har spelat förut. Vi lär oss tillsammans! Under veckan kommer vi spela i band, skriva låtar och ha riktigt kul!

Avgift

Uppdatering 21 maj 2021: Tack vare bidrag från Göteborgs stad kan vi erbjuda detta kollo helt GRATIS! Du behöver alltså inte betala någon deltagaravgift. När du fyller i anmälningsformuläret väljer du "Jag behöver betala ett lägre belopp" och anger 0 kr.

Hur funkar kollo under pandemin?

Popkollo Göteborg följer utvecklingen av coronapandemin noggrant. Vi kommer givetvis följa de rekommendationer och riktlinjer som gäller vid tidpunkten för genomförandet. 

Kollot äger rum på Arena 29 i Göteborg. Här finns många rum som är lite mindre i storlek. Vi kommer därför anpassa deltagarantalet efter lokalerna. Vi kommer vara noga med rutiner kring handhygien och rengöring av instrument och övriga ytor samt vädra regelbundet. Om en deltagare visar symptom/tecken på sjukdom under veckan kommer den tyvärr behöva lämna kollot.

Om kollot behöver ställas in är vår förhoppning att kunna erbjuda digitala aktiviteter under veckan, men vi kan inte garantera det i nuläget. Vi kommer ge besked om huruvida kollot ställs in eller ändrar form senast 1 månad innan kollostart.

Har ni frågor kan ni kontakta jessica.nilsson@popkollo.se eller läsa mer under Frågor och svar.

Vi hoppas och drömmer om en sommar full av musik!

Snabbfakta

Form: Dagkollo Fortsättning

Datum: 13 juli - 17 juli

Ålder: 14 - 18

Plats: Arena 29, Djurgårdsgatan 29 Göteborg

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Göteborg

Kontaktperson: Jessica Nilsson, jessica.nilsson@popkollo.se

Antal platser: 10

Platser kvar: Fullbokat

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.