Folkmusik 12-18 juli (14-18 år)

Anmälan till folkkollot är stängd.

Folkmusik  (14-18 år) Anmälningskod: -- F --

Om folkmusikkollot

Detta är ett kollo för dig som gillar folkmusik och vill lära dig att förstå musiken och spela instrument eller sjunga. Det krävs inga förkunskaper för att delta, bara ett intresse och nyfikenhet. Här kommer du att lära dig att tillsammans med andra spela och skriva både befintliga men också nya låtar. Sista anmälningsdatum är 20 juni.

Åtgärder under pandemin

Folkkollo följer utvecklingen av coronapandemin och förhåller oss självklart till de rekommendationer och riktlinjer som gäller. De restriktioner som gäller inför och under kolloperioden kommer vi såklart också att följa.

Vårt kollo kommer hållas Flens scoutgård. Det finns 4 sovstugor där ledare och deltagare kan sova separat från varandra i mindre grupper. Under lektioner kommer ledare kunna hålla avstånd från deltagare utifrån en planering för undervisning både i större sal, stuga samt utomhus - så rymligt som möjligt för alla deltagande. Mellan lektioner kommer salarna vädras och spritas av. Deltagarna kommer sova i grupper om fyra. Om en deltagare blir sjuk får den hålla sig själv inne i sin stuga tills vårdnadshavare kommer och hämtar vilket måste ske samma dag. Efter deltagaren blivit hämtad städas stugan av en ledare bärandes full skyddsutrustning som finns att tillgå på plats, innan övriga deltagare får gå in i stugan igen. Utöver dessa rutiner kommer vi vara noga med handhygien och instrumentrengöring för deltagarna.

Vårt kollo kommer kunna ta emot 12 deltagare. Om restriktionerna blir hårdare kommer vi jobba för att hålla kollot digitalt istället. Med det sagt - hoppas vi ses i sommar och lär oss mer om folkmusik ihop!

Kontakt

Hör gärna av er till folkkollo@popkollo.se om ni har frågor!

Snabbfakta

Form: Övernattning Folkmusik 14-18 år

Datum: 12-18 juli

Ålder: 14 - 18

Plats: Flens scoutstuga, Stenhammar Flen

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Folkkollo

Kontaktperson: Sandra Bjarnetoft, sandra.bjarnetoft@popkollo.se

Antal platser: 12

Platser kvar: Fullbokat

Anmälan senast: 20 juni

Anmälningsformulär

Så här fungerar ett övernattningskollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett övernattningskollo är mellan 7-10 dagar där boende och mat ingår. Det kan se lite olika ut lokalt vad det är för form av boende, en del har boende i sovsal medan andra har lite mindre rum där ni är några som delar. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat eller boende.

 

När är sista anmälningsdatum?

Sista anmälningsdatumet beror på när du anmäler dig:
Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)
Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)
Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)
Löpande 4 maj – 15 juni (besked tisdagar)
Lokal antagning 16 juni och framåt
Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.