Dagkollo Botkyrka 8-13 juli 2019

Äntligen dags för kollo! En vecka av musik, pepp och gemenskap väntar!

På ett popkollo får du prova på att spela olika instrument, bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, DJ:a, delta i workshops med musiker och artister, spela in och spela live. Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd!

Det här kollot har inte bara en utan två gäster!

Bonander: ”Jag har en förkärlek för mörker, dramatik och bombastiska sound.” Bonander är artisten, låtskrivaren och producenten som kombinerar experimentell pop, elektroniskt och udda jazz, hon skapar drömlika världar i sitt feministiska häxland!

Rojda Sahin: är musikproducent, låtskrivare och artist som nyligen släppte en egenproducerad och egenskriven debutsingel Good Things med artistnamnet KELAA. Hon deltog i Vem Kan Bli Producent  under 2015 och började arbeta där som ledare 2018. Idag skriver hon och producerar musik till KELAA och andra artister i egen studio på heltid.

Rekommenderad ålder för det här kollot är 14-18 år.

Kollokod: -- DB --

Snabbfakta

Form: Dagkollo

Datum: 8-13 juli 2019

Ålder: 14-18 år

Plats: Botkyrka

Nivå: Fortsättning/vissa förkunskaper

Tillgänglighet: CHECKLISTA Botkyrka Kulturskola

Arrangör: Popkollo Botkyrka

Kontaktperson: nina.elmi@popkollo.se

Antal platser: 25

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: Löpande antagning, anmäl dig nu för att säkra din plats!

Anmälan

Så här fungerar ett dagkollo

På ett popkollo spelar vi olika instrument, skriver låtar, har roliga workshops och lär oss av varandra. Som avslutning ställer vi oss på scenen och spelar, väsnas, sjunger, rappar, solar, och skriker för hela världen. Alla våra ledare har gått Popkollos ledarutbildning och lärt sig smarta tips och trix för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att vara med och vara kreativa tillsammans.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år. Ett dagkollo är mellan 4-7 dagar där du sover hemma. Det kan se lite olika ut lokalt vad som gäller kring mat men det brukar vara så att du får mat på plats. Du kan ange i din anmälan om du har några särskilda behov kring mat.

Varför ska jag välja dagkollo?

Dagkollo passar den som tycker det känns jobbigt att sova borta men som ändå vill ha en Popkollo-upplevelse!

Måste jag vara medlem?

Ja, för att delta i Popkollos verksamhet behöver du vara medlem i någon av våra medlemsföreningar. Det blir du enkelt här på vår hemsida och det är helt gratis. När du anmäler dig till sommarkollo blir du automatiskt medlem i den förening som arrangerar det kollo du söker till.

Deltagaravgift dagkollo

Vi tycker att alla som vill ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala för deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Om den lägsta avgiften är för hög går det också att ansöka om ännu lägre avgift i samband med anmälan. Hur mycket ni väljer att betala påverkar inte era möjligheter att komma in på kollot. Det gör heller ingen skillnad för vad ni kan ta del av på kollot. Ett dagkollo kostar mellan 150-2500 kr.

När antagningen gjorts får du ett antagningsbesked. I det uppmanas du att bekräfta din plats och betala in deltagaravgiften. Observera att anmälan därefter är BINDANDE. Detta innebär att du åtar dig att betala deltagaravgiften oavsett om hinder skulle uppstå längre fram och du av någon anledning inte kan delta på kollot.

Detta gäller tyvärr även i fall av sjukdom, då våra kollon ofta drivs med väldigt små ekonomiska marginaler och det inte finns utrymme i budget att förlora en deltagaravgift. Med det sagt så försöker vi alltid, i den mån vi har möjlighet, att betala tillbaka hela eller delar av deltagaravgiften om en deltagare blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta på kollot.

En vanlig vecka på popkollo:

Så här kan en vanlig vecka på ett övernattningskollo se ut, dagkollon har samma upplägg men komprimerat på färre dagar.

Dag 1 Välkommen, lära känna och trygghetsskapande lekar!
Dag 2 Instrumentkarusell
Dag 3 Låtskrivarworkshop + Bilda band och börja repa!
Dag 4 Repa + Normstorm workshop
Dag 5 Repa + Inspirationsworkshop med gästartist
Dag 6 Repa + Workshop i tex DJ, ljudteknik, prova på musikproduktion
Dag 7 Spela in + göra bandmerch + repa
Dag 8 Avslutningskonsert!

På kvällarna är det också aktiviteter, allt från pyssel och lekar till öppen scen, filmvisning, konsert med gästartist, bad och och grillning.