Ansök till riksstyrelsen!

Ta chansen och gå med i en av Sveriges viktigaste styrelser! Popkollo söker dig som vill bli en del av en meningsfull rörelse och är intresserad/har erfarenhet av styrelsearbete.

Inför verksamhetsåret 2024 söker Popkollos riksstyrelse fler personer. Som en del i Popkollos riksstyrelse får du en chans att jobba strategiskt för en mer jämställd musikbransch och i förlängningen ett jämlikt samhälle. Popkollo är en stor rörelse som betyder väldigt mycket för många, inte minst unga tjejer och transpersoner.

Just nu arbetar valberedningen med att rekrytera personer som tillsammans med sittande styrelse vill ta sig an utmaningen att bygga ett starkare Popkollo. Är du en av dem vi söker? Eller känner du någon som skulle passa? Nominera dig själv eller någon du känner via formuläret i rutan till höger. Där hittar du även mer information om uppdraget och vad/vem vi söker.

Vi behöver din intresseanmälan senast 17 februari. Rekrytering görs löpande.

Frågor? Maila valberedning@popkollo.se

Om styrelseuppdraget
- Styrelsen har det strategiska ansvaret (3-5 årsperspektiv) för Popkollo
- Styrelsen är arbetsgivaransvariga för kansliet (4 personer) som finns i Stockholm
- Styrelsen ansvarar för budgeten tillsammans med kansliet
- Styrelseuppdraget är ideellt
- Styrelsemöten sker i regel en gång per månad genom videosamtal (tex Zoom)
- Styrelsen träffas fysiskt 2-4 helger om året
- Utöver möten är det ungefär 2 timmars arbete per vecka

Du kommer få lära dig mer om normkritik, musikbranschen, föreningsarbete och praktiskt jämställdhetsarbete med unga. Dessutom kommer du får erfarenhet av personalfrågor, budget och strategiskt arbete. Genom uppdraget får du dessutom tillgång till ett stort nätverk inom musikbranschen. Som styrelseledamot får du möjlighet att delta i internationella konferenser och kollon genom nätverket Girls Rock Camp Alliance. Och det bästa av allt - som styrelseledamot i Popkollo kan du vara med och göra verklig skillnad i såväl musikbranschen som i unga tjejer och transpersoners liv.

Snabbfakta

Form: Ansök till riksstyrelsen

Datum: 17 februari

Ålder: Från 18 år och uppåt

Plats: Stockholm/Online

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Riksorganisationen Popkollo

Kontaktperson: valberedning@popkollo.se

Platser kvar: Många platser kvar

Anmälan senast: 17 feb

Ansök/tipsa här!