Praktisera på Popkollos rikskansli

Ansök för praktik hösten 2019

Vill du göra praktik i en miljö där normkritik, trygghet och Do It Together är ledorden? Tycker du att musikbranschen behöver bli mer jämställd? Klart du gör! Gör din praktik på Popkollos rikskansli i Stockholm! 

Sedan 2003 har Popkollo på olika sätt jobbat för att skapa möjligheter för tjejer och transpersoner att ägna sig åt musik i ett tryggt sammanhang och på så sätt bidra till att maktstrukturerna ändras. Popkollo gör främst musikläger under sommaren, men har också programmet Vem Kan Bli Producent som är vår musikproduktion- och ljudtekniksatsning och projektet Musik som Mötesplats som är en satsning för nyanlända tjejer och transpersoner. Detta för att på sikt bidra till en jämställd musikbransch. Under din praktiktid kommer du få ta del av all den kunskap som Popollo samlat på sig genom de olika projekt som du kommer vara involverad i där du kommer få möjlighet att ta mycket ansvar.

Vi finns på ett kontor vid Zinkensdamm i Stockholm och har fem tillsvidareanställda som alla jobbar deltid och fungerar som en resurs för alla de föreningar runt om i Sverige som arrangerar Popkollo. Vi jobbar bland annat med att samordna och koordinera verksamheten, dra in finansiering, kommunikation, utbildning och utveckling i olika former.

Vi söker praktikanter som delar Popkollos värderingar och som ska ha praktik under höstterminen 2019. Vi tar i första hand emot praktikanter som har praktik som en del av sin utbildning. 

Det finns flera inriktningar på praktik hos Popkollo:
  Marknadsföring och kommunikation
– Arrangörskap och organisering
– Föreningsarbete (medlems värvning , uppdatera våra digitala system)
– Projektledning
– Övrigt (det kanske finns ett superbra område vi inte har tänkt på!)

TILLGÄNGLIGHET OCH FÖRUTSÄTTNINGAR

Popkollos rikskansli ligger i två lokaler på Ringvägen 21 under ett bostadshus med egen ingång. Två kortare trappor utan hiss eller ramp. Om du inte har egen dator har du möjlighet att låna en av oss. Vi jobbar i mac-miljö. Praktiken förutsätter att du har god datorvana och det kommer underlätta om du är

bekant med Googles olika verktyg, såsom Google Dokument, Kalkylark och Drive. Kontorstelefon finns. Alla eventuella utgifter kopplade till praktiken bekostas av Popkollo efter överenskommelse, det gäller dock inte resor till eller från kontoret. Du får en kontorsplats men möjlighet finns också att jobba på distans till viss del efter överenskommelse. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av Popkollo men viss förkunskap kommer underlätta ditt arbete.

ANSÖKAN

Ansök i det här formuläret senast den 25 juni. Vi tar inte emot ansökningar på något annat sätt. Vi följer upp din ansökan per telefon under de följande veckorna. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor till telefon 08-42 00 52 32 eller till hej@popkollo.se! Vi svarar mer än gärna på dina funderingar!

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifterna baseras delvis på dina egna erfarenheter, intressen och önskemål, men utgår från två olika profiler som beskrivs nedan. Det kan också komma att bli en blandning av dessa beroende på sökande. Då vi är en liten organisation behöver vi alla vara flexibla och kunna hjälpas åt där det behövs.

» Min praktik på Popkollo har varit väldigt betydelsefull för mig. Jag har haft roligt och lärt mig massor om jämställdhet, PR, artistbokning och normkritik! «

Stina, praktikant 2017