Bli aktiv i Popkollo

Som aktiv i Popkollo finns det många olika roller att ta. Du kanske är en grym fotograf, gillar ekonomi eller vill lära ut trummor? Popkollo arrangeras av ideella föreningar runt om i landet. Ofta är det ideella planeringsgrupper som planerar och genomför kollon och andra verksamheter. Kontakta någon av våra föreningar eller rikskansliet så får du veta mer!

Vi letar ständigt efter fler personer som vill hjälpa oss att göra grym verksamhet för fler! Som en del av Popkollo får du lära känna en massa härliga personer, du har tillgång till mycket kunskap och erfarenhet och eftersom vi samarbetar så mycket nationellt finns det många att lära och inspireras av. Som aktiv i Popkollo har du möjlighet att delta på våra nationella och internationella träffar, ta del av utbildningar och starta nya projekt.

Vi erbjuder flera tillfällen att bli engagerad:

  • Kom på en infoträff! Våra föreningar och rikskansli arrangerar infoträffar löpande – läs mer om det här!
  • Kontakta en Popkolloförening nära dig! Här hittar du våra föreningar!
  • Gå Popkollos introutbildning! Aktuella utbildningar finns under Kalender.
  • Kom på Popkollos rikskonferens! Våra nationella träffar för alla som är eller vill bli aktiva inom Popkollo med workshops, föreläsningar och kvällsaktiviteter.

» Popkollo behövs för att det är inspirerande och lärorika upplevelser för unga musiker. De som är musikens framtid. «

deltagare popkollo piteå 2016

Aktuella aktiviteter som söker engagemang:

2023-09-14 Bli utbildare för Popkollos riksorganisation

Nu finns det möjlighet att ansöka till rollen som utbildare för Popkollo! Våra utbildare spelar en viktig roll i att välkomna nya personer till organisationen. Som utbildare kan du hålla i introutbildningen (för alla nya aktiva) och den lokala ledarutbildningen (med ledargrupp inför ett specifikt kollot). Du kan även hålla i externa utbildningar för aktörer utanför Popkollos egen organisation. Läs mer och ansök HÄR senast 25 september.

2023-09-07 Popkollo IMPRA söker styrelse, valberedning och aktivitetsledare

Popkollo IMPRA fokuserar på jazz och improvisationsmusik! Nu söker vi personer till styrelsen och valberedningen, samt aktivitetsledare som vill hjälpa till med dagsevenemang i Stockholmsområdet under hösten och våren. Maila impra@popkollo.se eller läs mer på Instagram @popkolloimpra för mer information

2023-09-01. Festkommitté Popkollo 20 år

Under 2023 firar Popkollo att det är 20 år sedan det första kollot arrangerades. Hurra! Vi planerar nu för fullt inför vårt jubileumsfirande. Vill du vara med och planera vårt firande? Som en del av Popkollos festkommitté bidrar du i planering och genomförande av ett större event under hösten 2023. Nyfiken? Maila hej@popkollo.se

» Popkollo är inte bara att spela musik för mig, det är också ett safespace och ett sätt att träffa nya människor och skaffa vänner. «

Finns ingen Popkolloförening nära dig - starta en!

Vi vill att det ska finnas Popkolloföreningar överallt där det också finns tjejer och transpersoner som vill spela musik och som behöver ett sammanhang för att uppmuntras och utvecklas i musiken. Så här kan du gå till väga för att starta en Popkolloförening:

  1. Kontakta rikskansliet och berätta var du vill starta och vad du vill göra
  2. Kansliet ger dig ett popkollo-inlogg så du får tillgång till Popkollo Handbok och annat material.
  3. Håll en infoträff för att hitta fler som vill hjälpa till – upplägg och material finns som du kan använda dig av
  4. När ni är ett gäng (ni behöver vara minst 3 personer för att starta en förening) – följ stegen i ”Starta förening” i Popkollo Handbok.

Nu är det bara att köra!

Vill du vara ledare?

Vi är många olika typer av personer som skapar den inspirerande, kreativa och trygga(re) plats som Popkollo ska vara. Förutom musikledare behövs också kvällsledare, koordinatorer, personer som kan laga mat, hålla workshops, fotografera, hitta på roliga lekar, vara någon att prata med, rodda utrustning, hålla i danceoke och så vidare! Som ledare får du gå Popkollos ledarutbildning som består av en introutbildning som görs centralt och en planeringsdag som görs lokalt i anslutning till verksamheten. Läs mer här.

REDAN AKTIV?

Som aktiv i Popkollo finns här en massa resurser och material som du kan använda dig av. För att komma åt detta behöver du ha en Popkollo-mailadress. Hör av dig till hej@popkollo.se för att få en sån.

Som aktiv i Popkollo får du gärna gå med i facebook-gruppen Popkollo Crew!