Gäster 2019

Vi bjuder in gäster till kollo för att hålla workshops eller berätta om sin musik och sitt artistskap och för att våra deltagare ska bli inspirerade och få spegla sig i någon, få se att det går att försörja sig på musiken, få se sig själva bli representerade i verksamma musiker och producenter. Gästerna kommer en dag och pratar, kanske uppträder, kanske håller en workshop eller är med och repar med banden.

Sophia Tako

Sophia Tako är en artist och producent som skapar musik med syftet att lyfta kvinnan och hennes inre gudinna. Hennes senaste singel Body of Art, släppt via Cherish Label, gör just det. Med nära och känsloladdad sång följt av vackra stämmor bygger hon med sin ambienta vibe känslorum för lyssnaren att kliva in i. Hon blandar tung bas med lätt sång och hon vandrar säkert i sin egen genreöverskridande värld. Hennes musikaliska inspiration kommer från konstnärer som Solange, Kelela och Erykah Badu. Starka kvinnor som modigt vågar stå i och äga sin kreativitet och sitt budskap. Hon kommer och gästar Popkollo Göteborg i Kungälv 24-30 juni!

VA ROCKS

VA ROCKS har sedan debutskivan ”Pull no punches” släpptes dragit fram som en ångvält i Sverige och Tyskland. Sweden Rock, Malmöfestivalen och Helgeåfestivalen är några höjdpunkter såklart, eller varför inte framträdandet i SVT/Musikhjälpen 2018? Det är svårt att motstå deras smittsamma flirt med såväl Runaways och Kiss som Ramones! Det blir garanterat ös! De kommer till Popkollo metal/punk i Mölnlycke 15-21 juli!

Etzia

Erica “Etzia” Haylett från Göteborg har gått från klarhet till klarhet och är nu redo att med hennes unika sound ta över världen. Världen har egentligen aldrig varit särskilt stor eller främmande för Etzia. Hon föddes i New York, har rötter i Panama och Trinidad, och växte upp i Sverige. Etzia ser inga begränsningar, varken geografiskt eller musikaliskt, och med sin kombination av att sjunga och deejaya är hon kapabel att jobba över vilken rytm eller genre som helst! Hon kommer och gästar Popkollo Göteborg på Utmarksskolan 17-20 juni!

Bonander

Bonander: ”Jag har en förkärlek för mörker, dramatik och bombastiska sound.” Bonander är artisten, låtskrivaren och producenten som kombinerar experimentell pop, elektroniskt och udda jazz, hon skapar drömlika världar i sitt feministiska häxland! Hon kommer och gästar Popkollo Botkyrka 8-13 juli!

Mandy Rich

“Alla våra drömmar
Som får oss stanna kvar
Där människor kan ändras
Som i regnbågarnas stad”

Mandy Rich är låtskrivaren och artisten som krossar macho, cis- och heteronormer inom svenska hiphopscenen! Hon skriver texter om att vara ärlig mot sig själv, om sin uppväxt i Skarpnäck och om queercommunityt. I sommar får deltagarna på  Popkollo Falun 24-28 juni en egen unik spelning och höra om hennes artistskap.

Sabina Wärme

Sabina Wärme är kompositör, producent, musiker och artist. I februari i år släppte hon albumet ”Jag var molnen 2.0” med soloprojektet, tillika det lesbiska pop-performanceprojektet, These Heavy Clouds. Sabina Wärme komponerar även musik för teater, scenkonst och film, samt arbetar med ljudkonst, podcast med mera. Utöver att komponera och producera musik arbetar hon som kompmusiker. Tillsammans med tidigare projektet Systraskap har hon turnerat bakom bland andra Maxida Märak och Adam Tensta. Sabina Wärme har arbetat med musiken på heltid sedan 2011 och gästar i sommar Popkollo Umeå 25 juni-3 juli!

Maydar

Maydar är en independent låtskrivare, artist och producent baserad i Stockholm med rötter i Italien och Irland. Hennes musik och artisteri är en unik kombination av attityd och skörhet. Det är pop och rnb med personlig prägel om hämnd, kärlek, ilska sex, sorg, glädje och allt däremellan. Hon kommer och gästar Popkollo Göteborg i Mölnlycke i sommar 15-21 juli!

ANNELIE

Annelie är en Göteborgsartist, producent och låtskrivare som turnerat runtom i världen med sitt självbetitlade electroambienta projekt ANNELIE. Förutom uppdrag inom studioproduktion och föreläsningar inom ljud, är Annelie även engagerad i frågor om musik och inkludering. On top av detta har Annelie precis startat nya bandet Johnny, Johnny som lirar pop på svenska. Annelie kommer till Popkollo Göteborgs dagkollo i Majorna den 6-10 augusti!

 

Renaida

Vi såg henne första gången i Idol 2016 sedan tog hon en finalplats i Melodifestivalen 2018 med låten ”All the feels” som spelats över 6 miljoner gånger på Spotify. Hennes smittsamma skratt och kraftfulla röst har lämnat få oberörda. Senast aktuell i Stjärnornas Stjärna under våren och nu väntas ny musik komma inom kort! I sommar kommer Renaida och gästar Popkollos första kollo i Borås 2-6 juli!

Nike Markelius

Nike Markelius är en livs levande punklegend! Hon var trummis i Tant Strul – ett av punkens viktigaste band – och har sen dess skrivit boken Trumslag hjärtslag, drivit soloprojektet Nike & Röda Orkestern, startat skivbolag, varit teatermusiker, skribent och mycket mer därtill. Nike kommer och gästar Popkollo Vuxen 1-4 augusti!

Sisters of Invention

Sisters of Invention är systrarna Malin and Karolina Almgren. De har sysslat med musik i många, många år och har haft band i över 10 år. Båda arbetar som frilansarmusiker och kompositörer. Malin spelar också trummor och Karolina spelar saxofon. De kommer och gästar Popkollo Jazz 14-19 juni!

Rojda Sahin

Rojda är musikproducent, låtskrivare och artist som nyligen släppte en egenproducerad och egenskriven debutsingel Good Things med artistnamnet KELAA. Hon deltog i Vem Kan Bli Producent  under 2015 och började arbeta där som ledare 2018. Idag skriver hon och producerar musik till KELAA och andra artister i egen studio på heltid. Hon kommer till Popkollo Botkyrka och håller en workshop i musikproduktion!

 

Hector Brännlund

2016 blev Hector Brännlund topp 20 i Idol av ca 14000 sökande och tog sig hela vägen till den direktsända kvalveckan. Hösten 2017 medverkade han tillsammans med Sundsvallsduon Arrhult på Joakim Lundells låt ”Monster” som nu har över 11 miljoner streams på Spotify. Samma höst signades han av skivbolaget Ninetone, och har släppt låtarna ”Hold You Back” och ”Phobia”. Phobia har han skrivit själv och handlar om transfobi. Han brukar ha spelningar och även föreläsningar där han föreläser om sitt liv som transperson och hans resa till den person han är idag. Sommaren 2019 kommer Hector till Popkollo Norrbottens första kollo i Kiruna!

MAJA & HANNA

Maja Kirchhoff och Hanna Ågren har båda spelat musik i många olika konstellationer och provat sig fram genom olika genres och konstformer, Hanna spelar saxofon och har för tillfället specialiserat sig inom folk- och världsmusik, Maja sjunger och har fördjupat sig inom jazz och improvisation. Förutom musik har de också ett stort intresse för drama och hur man med hjälp av arbetssätt inom teater kan arbeta med gruppdynamik för att skapa musik. Maja & Hanna kommer för att spela och föreläsa för Popkollo Umeå!

Francesca Vincentie

Francesca är en konstnär från Umeå. Hon är en kompositör som brinner för att lyssna till och förmedla livsberättelser genom olika medier som podcasting, ljudsyntes, ljudupptagningar och musikstycken som rör sig mellan pop, folk & RnB.
Francesca är bl.a. aktuell i duon Syster Björk som hon har tillsammans med sin syster Lee, och med berättarföreställningen “Bhinneka Tunggal Ika” som hon arbetat med senaste 2 åren, och som nyligen hade premiär i Göteborg!

Lava Bangs

Lava Bangs är en trio från Göteborg som kombinerar lek och allvar i sin melodiska indiepunk och de är kända för sina energiska live-spelningar. Debutalbumet “Quit Continue” vann Manifestgalans pris för årets hårdrock 2016 med motiveringen att de raserar barriärer mellan subkulturer och bygger broar mellan musikaliska uttryckssätt. Kalla det pop, punk, hårdrock, riot grrrl, eller vad du vill – Lava Bangs fortsätter sin egna väg även 2019 när nästa album ska spelas in!

Lava Bangs gästar Popkollo Fortsättning i Mölnlycke 8-14 juli

 

Ella Blixt

Ella Blixt är artisten som skriver och producerar sin egen musik. Under kollot kommer Ella inspirera och dela med sig av sina låtskrivarskills. HYMN skriver: “Ella Blixts (Radula, It’s Musical mfl) dagsfärska EP tar med oss på en resa till Helsingfors och bjuder på fyra fina indiepopkarameller som än en gång bevisar att Blixt är en låtskrivare av rang.”

Ella Blixt gästar Vuxenkollo i Rimbo 22-27 juli!