Ledarutbildning

I 10 år har Popkollo samlat på sig mycket kunskap inom ledarskap, organisation, konflikthantering, grupprocesser och (normkritisk) pedagogik. Detta finns sedan 2013 omsatt i en ledarutbildning och ett utbildningsmaterial för nya ledare och praktikanter.

Popkollo som en gång startades som ett tillfälligt projekt utan säker fortsättning har i dag vuxit sig till en riksorganisation med åtta medlemsföreningar runtom i Sverige och en verksamhet som når flera hundra varje år. Genom ett projekt finansierat av PostkodLotteriet 2012 fick Popkollo möjligheten att undersöka och formulera vilka succéfaktorerna för Popkollos verksamhet är, vilka erfarenheter som finns i organisationen och att sammanställa detta till ett utbildningsmaterial.


Målgrupp

Ledarutbildningen vänder sig till alla som ska vara eller vill bli ledare och praktikanter. Utbildningen vänder sig även till dig som varit ledare eller praktikant i någon av våra verksamheter men ännu inte gått ledarutbildningen. Popkollos mål är att alla ledare i våra verksamheter ska ha gått utbildningen.

Är du intresserad av att bli ledare eller praktikant? På denna sida kan du läsa mer om vad det innebär och hur du ansöker.

Del 1: Introutbildning

Ledarutbildningen är uppdelad i två delar. Först deltar du i en introutbildning som arrangeras för ledare och praktikanter från alla Popkolloföreningar i Sverige. Denna del löper över en helg lör-sön. Där får du gå igenom Popkollos grundläggande analys och metodik, delta i övningar och får ett material att läsa vidare i. Denna del behöver man som ledare/praktikant bara delta i en gång.

Introutbildningen genomförs vid flera tillfällen under året, till höger ser du de som är planerade. Anmälan sker genom ett formulär på hemsidan eller genom din förening.

Del 2: fortsättningsutbildning

När du blivit bekräftad som ledare eller praktikant till ett Popkollo får du delta i en fortsättningsutbildning tillsammans med övriga ledare och arrangörer i din förening. Upplägget för denna del beror på lokala förutsättningar, det kan vara kvällstid vid ett flertal tillfällen eller en dag vid ett enstaka tillfälle. Fortsättningsutbildningen deltar du i inför varje ny Popkollosommar. Tillfälle och form för utbildningen bestäms i din förening.

Deltagaravgift introutbildning

Deltagaravgiften är 300 kr för dig som är föreningsaktiv och avgiften betalas av föreningen. Det finns också utbildning för dig som inte är aktiv i Popkollo läs mer under anlita oss.

Kontakt
Malin Helldorff
malin.helldorff@popkollo.se
08-42 00 52 32

Kommande

Just nu finns det inga kommande events i denna kategori