Sommarkollo

Popkollo är ett musikläger som erbjuder en trygg ingång till musikens värld för grupper som är underrepresenterade där som den ser ut idag. Vår målgrupp är tjejer och transpersoner, främst i åldern 12–18 år, och våra läger passar både personer som aldrig har hållit på med musik tidigare och personer som redan har spelat en del. Vårt mål är att göra musikscenen jämställd.

I år kör vi totalt 23 sommarkollon – från Piteå i norr till Malmö i söder. Extra kul tycker vi det är att kunna presentera nyheter som det första Popkollot någonsin i Sundsvall, samt nya inriktiningen Popkollo folkmusik! Andra har valt att ta en paus – inriktningarna Popkollo jazz och Popkollo producent samt kollostäderna Hulstfred och Falun hoppas vi att ni ska kunna klara er utan i år. Hör gärna av er till oss om ni har sett fram emot något av just dessa kollon och vill ha tips på lämpliga ersättare. Hela listan över årets kollon hittar ni här nedan.

Hur funkar det?

På våra sommarkollon får du prova på att spela olika instrument, bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, DJ:a, delta i workshops med musiker och artister, spela in och spela live. Du behöver inte ha spelat tidigare för att delta. Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år.

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 7500 kr och för ett dagkollo 150–2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift (om lägsta avgiften är för hög).

“Pop”-kollo…?

Jo vi vet, Popkollo kanske låter som ett kollo där det bara spelas pop. Men så är det inte riktigt. Pop i vårt namn står för populärmusik, vilket innefattar allt ifrån punk och metal till hiphop och r’n’b till visor och jazz till…pop! På Popkollo får du en bred introduktion till musikens värld och vilken musikstil som är i fokus beror på dig och de du spelar med.

För dig som är mellan 14 och 18 år och vill fördjupa dig i en speciell genre arrangerar vi även kollon med särskilda inriktningar. Du kan välja mellan Metal/punk, Hiphop och Folkmusik.

Kollon sommaren 2017

Popkollo 12–16 år (med övernattning)

En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut. Kollot är 7–9 dagar långt med övernattning.

Örebro 1–8 juli (Fåtal platser kvar)
Arvika 2–8 juli (FULLT)
Katrineholm 8–15 juli (FULLT)
Kungälv 10–16 juli (Fåtal platser kvar)
Åsa (Kungsbacka kommun) 17–23 juli
Sundsvall 5–12 augusti
Vallentuna 26 juni–2 juli (FULLT)
Gotland 15 – 22 juli (FULLT)
Malmö 3 – 9 juli (FULLT)
Piteå 10-16 juli (FULLT)
Göteborg (Wendelsbergs FHSK) 26 juni – 2 juli (Fåtal platser kvar)

Popkollo Fortsättning 14–18 år (med övernattning)

För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år. Kollot är 7-9 dagar långt med övernattning.

Göteborg 26 juni–2 juli (Fåtal platser kvar)
Umeå 26 juni – 4 juli (Fåtal platser kvar)
Malmö 13-19 juli (FULLT)
Åsa (Kungsbacka kommun) 17-23 juli (Fåtal platser kvar)

Popkollo med särskild inriktning 14–18 år

För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik.

Hiphop dagkollo i Botkyrka – OBS! Nytt datum: 15-17 juni
Metal/punk dagkollo i Upplands Väsby 18–22 juni (Kollot är inställt och ersatt med en prova-på-dag.)
Folkmusik övernattningskollo i Mölndal 17–23 juli (Fåtal platser kvar)

Popkollo Dagkollo (utan övernattning)

Det här är kollon som är 4–7 dagar där du sover hemma. Det finns dagkollon för olika åldrar för både dig som är nybörjare och dig som varit på Popkollo eller hållit på med musik förut.

Falköping 26–30 juni (12–16 år)
Göteborg 4–8 juli (12–16 år)
Göteborg 25–29 juli (14–18 år)

Botkyrka 10–15 juli (12–16 år) (Fåtal platser kvar)
Vänersborg 1–5 augusti (12–16 år) – gratis för dig som är folkbokförd i Vänersborgs kommun

Anmälan

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret som du även hittar på respektive kollos eventsida. Vi tar in ansökningar i den ordning de kommer in till de kollon där det då fortfarande finns platser kvar. Antagning sker löpande.

Vid frågor om antagningen maila respektive kollo, hej@popkollo.se eller ring 08-42 00 52 32.

Kommande

Just nu finns det inga kommande events i denna kategori