Popkollo Vuxen

Popkollo Vuxen (som tidigare gick under namnet Popkollo Madame) är ett kollo som vänder sig till VUXNA! Efter att ha hört från så många att de önskade att Popkollo fanns när de var unga bestämde vi oss för att ni ska få chansen NU! Kollot kan vara allt från en helg upp till en vecka och det finns både med och utan övernattning. Under kollot får du lära dig grunderna på minst ett instrument, skriva låtar, bilda band och repa, ha workshops med inspiratörer från musikbranschen och slutligen stå på scen vid en avslutningskonsert. Du behöver inte ha spelat sen tidigare.

Kommande kollon:

 

Popkollo Vuxen sommarkollo med övernattning på Gotland 25-30/7

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner som är mellan 18 och 100 år. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. Du behöver inte ha spelat musik tidigare för att delta på detta kollo, du behöver bara vara intresserad! Läs mer om vår målgrupp>>

Praktisk information

Personal

Alla som arrangerar och jobbar med Popkollo Vuxen gör det ideellt. Vår bakgrund är oftast att vi är musiker och studenter. Vi arrangerar Popkollo Vuxen för att samla ihop pengar till vår ungdomsverksamhet och för att vi tycker det är viktigt att också du som är över 18 ska kunna förverkliga dina drömmar om att spela musik med andra!

Boende och mat

De lokala Popkollo Vuxen-arrangemangen har olika förutsättningar vad som ingår i deltagaravgiften. Boende ingår oftast inte, men däremot vissa måltider som lunch och middag. Vi brukar också kunna hjälpa till med att hitta bra boende. Resa står varje deltagare själv för, men om man åker tåg brukar vi kunna ordna hämtning på tågstationen. Mer detaljerad information om hur det ser ut med mat och boende i respektive stad finns på varje arrangemangs egen sida.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Vi har som målsättning att alla våra kollon ska ha tydlig information om hur den fysiska tillgängligheten ser ut på plats.

Deltagaravgift och anmälan

Avgiften varierar beroende på lokala kursers förutsättningar och utgifter, men oftast gäller en så kallad glidande skala mellan 1500 kr – 5000 kr. Du kan då själv välja vad du har möjlighet och lust att betala. Allt överskott från Popkollo Vuxen går till vår ungdomsverksamhet.

Anmälan

Du anmäler dig genom fylla i ett anmälningsformulär som finns i anslutning till informationen om varje specifikt kollo. Du ser vilka vuxenkollon som är planerade i kalendern. Om anmälningarna överstiger antalet platser lottar vi.