Sommarkollo 2020

Äntligen dags för kollo! En vecka av musik, pepp och gemenskap väntar!

Vi har kollon med olika inriktningar, för olika åldrar och med eller utan övernattning runtom i landet. Kollon med övernattning är mellan 7-10 dagar långa och då ingår boende och mat. Kollon utan övernattning är mellan 4-7 dagar långa och du sover hemma. För årets alla kollon, kolla nedan samt i kalendern

Popkollo 10-14 år och 12–16 år
En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut.

Popkollo Fortsättning 14-18 år
För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år
För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. I år kan du välja mellan Jazz (övernattningskollo), Folkmusik (övernattningskollo), Hiphop (dagkollo), Producent (dagkollo) och de nya inriktningarna Rock/Punk (övernattningskollo) och Spoken Word (dagkollo)!

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Tillsammans med dig gör vi musikscenen mer jämställd!

» Det var som att man blev accepterad direkt och kände sig trygg med alla så det var lätt att bara släppa allt och vara sig själv. «

Deltagare, sommarkollo 2019

Deltagaravgift

Vi tycker att alla som vill och behöver ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Hur mycket ni kan betala i deltagaravgift påverkar inte era chanser att få en kolloplats.

Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr

Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr

Popkollo drivs av ideella föreningar runtom i landet. Varje år genomförs popkollo med en stor portion vilja, lite tur och en inte helt obetydlig del bidrag och sponsring. Alla våra kollon planeras av ideella planeringsgrupper. Tack vare detta kan vi hålla nere deltagaravgiften trots att kostnaden/deltagare ligger kring 8000 kr för ett övernattningskollo och 2500 kr för ett dagkollo.

Vi hoppas ni känner för Popkollos sak och att ni vill bidra efter er bästa förmåga. Utan ert stöd vore vi ingenting. Vi lovar i vår tur att fortsätta jobba hårt för att så många tjejer och transpersoner som möjligt ska få spela musik.

POPKOLLOFONDEN

Om även den lägsta avgiften är för hög finns också möjligheten att ansöka om lägre avgift genom Popkollofonden. Detta görs i samband med anmälan i samma formulär och besked om lägre avgift ges i samband med antagningsbeskedet.

Antagning

Antagningen till våra sommarkollon sker i olika omgångar under våren tills alla platser är fyllda. När du får antagningsbesked beror på när du anmäler dig:

Anmälan 10 feb – 8 mars (besked 9 mars)

Anmälan 9 mars – 5 april (besked 6 april)

Anmälan 6 april – 3 maj (besked 4 maj)

Efter 4 maj sker antagning löpande en gång i veckan, besked skickas ut på måndagar

För att ha störst chans att få en plats på det kollo du vill gå är det bra att anmäla dig så tidigt som möjligt.

När du får ditt antagningsbesked har du en vecka på dig att bekräfta din plats!

Klicka nedan för svar på vanliga frågor:

Frågor & svar