Sommarkollon

Våra sommarkollon 2019

Äntligen dags för kollo! En vecka av musik, pepp och gemenskap väntar!

På ett popkollo får du prova på att spela olika instrument, bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, DJ:a, delta i workshops med musiker och artister, spela in och spela live. Du behöver inte ha spelat tidigare för att delta. Det finns både kollon med och utan övernattning och åldern varierar från 12–18 år.

Våra kollon riktar sig både till de som aldrig har hållit på med musik tidigare och de som redan har spelat en del. Målet är att göra musikscenen jämställd.

Vad kostar det?

Vi tycker att alla som vill ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala för deltagaravgiften, där du och dina vuxna själva avgör vad ni kan betala. Om den lägsta avgiften är för hög går det också att ansöka om ännu lägre avgift i samband med anmälan. Hur mycket ni väljer att betala påverkar inte era möjligheter att komma in på kollot. Det gör heller ingen skillnad för vad ni kan ta del av på kollot. Popkollo med övernattning 7-10 dagar (inkl mat och boende) kostar mellan 1500-7500 kr. Popkollo utan övernattning 4-7 dagar kostar mellan 150-2500 kr.

Vadå »pop«?

Jo vi vet, Popkollo kanske låter som ett kollo där det bara spelas pop. Men så är det inte riktigt. »Pop« i vårt namn står för populärmusik, vilket innefattar allt ifrån punk och metal till hiphop och r’n’b till visor och jazz till…pop! På Popkollo får du en bred introduktion till musikens värld och vilken musikstil som är i fokus beror på dig och de du spelar med.

Inriktningar/typer av kollon

Vi har kollon med olika inriktningar och för olika ålderskategorier:

Popkollo 12–16 år (med övernattning)
En bred introduktion i musikens värld för dig som antingen är nybörjare eller spelat förut. Kollot är 7–9 dagar långt med övernattning.

Popkollo Fortsättning 14-18 år (med övernattning)
För dig som antingen gått Popkollo en eller flera gånger förut eller är nybörjare över 16 år. Kollot är 7-9 dagar långt med övernattning.

Popkollo särskild inriktning 14–18 år
För dig som vill fokusera lite extra på en viss genre eller teknik. Kollot är 7-9 dagar långt med övernattning. I år kan du välja mellan Jazz, Metal/Punk och Producent.

Popkollo Dagkollo (utan övernattning)
Det här är kollon som är 4–7 dagar där du sover hemma. Det finns dagkollon för olika åldrar för både dig som är nybörjare och dig som varit på Popkollo eller hållit på med musik förut.
OBS! På våra dagkollon kan vi tyvärr inte bjuda på lunch, så deltagarna tar med egen matlåda. Det finns kylskåp och micro på plats. Och det kommer finnas yoghurt, mackor, frukt etc på plats om en inte har möjlighet att ta med.

» Jag kände mig jätteuppmuntrad att spela trummor!!! Det har blivit ett av mina favoritinstrument. «

deltagare popkollo jazz 2014

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret för det kollo du vill gå. Första antagningsomgången stänger 10 mars, så för at ha störst chans att komma med rekommenderar vi att du anmäler dig innan dess. Om det är fler som söker än det finns platser lottar vi. Antagningen görs därefter 10 april samt 6 maj, därefter sker antagningen löpande för de kollon som har platser kvar.

Efter att antagningen gjorts får du ett antagningsbesked med information om hur du bekräftar din plats och betalar deltagaravgift.

2019 års sommarkollon

Se alla i kalendern

Just nu finns inga planerade aktiviteter.