Lediga tjänster

 

 

Gör praktik på Riksorganisationen Popkollo

 

Nu söker vi praktikanter som vill vara med och jobba för en jämställd musikscen med oss på Popkollos rikskansli under höstterminen 2017! Praktikplatserna finns i Stockholm och det finns möjlighet till olika inriktningar. I första hand tar vi emot praktikanter med praktik som en del av sin utbildning.

 

OM ARBETSPLATSEN

Popkollo är ett musikläger för unga tjejer och transpersoner som startades 2003, med syfte att vara en förebyggande och långsiktig satsning för att nå ett jämställt musikliv. Idag finns det 17 lokalföreningar som gör Popkolloverksamhet runt om i Sverige och som alla är anslutna till Riksorganisationen Popkollo. Läs mer om Popkollo på www.popkollo.se/om-popkollo.

 

Som ett nav i Riksorganisationen Popkollo finns ett kansli, som jobbar med övergripande administration, strategi och utveckling. Kansliet är beläget nära Zinkensdamm i Stockholm och har sex anställda. Alla arbetar deltid. Tillgängligheten till lokalen är begränsad då det är en kort trappa innanför entrédörren och det saknas hiss eller ramp. Ibland har vi en hund i lokalen.

 

Vi söker praktikanter som delar Popkollos värderingar och som ska ha praktik under höstterminen 2017. Vi tar i första hand emot praktikanter med praktik som en del av sin utbildning.

 

ARBETSUPPGIFTER

Under hösten tar vi emot upp till tre praktikanter för att delta i kansliets arbete.

Fokus för den perioden är att få in medlemmar, genomföra vår arrangörs- och ledarhelg, planera för Popkollos rikskonferens, hålla i olika forum för erfarenhetsutbyten och ha ledarutbildning. Vi driver också satsningen Vem Kan Bli Producent, som bland annat är en utbildning för vuxna tjejer och transpersoner att fördjupa sin kunskap i musikproduktion.

 

Praktiktjänsterna anpassas utifrån praktikanternas egna erfarenheter, intressen och önskemål, men det går också att utgå ifrån olika profiler:

 

1, Kommunikation

I den här praktiktjänsten kommer du få arbeta med kommunikation och marknadsföring, externt och internt. Du kommer under din praktiktid analysera behov, dokumentera och utveckla den interna kommunikationen tillsammans med övriga i kansliet.

 

2, Arrangörskap och organisering

I den här praktiktjänsten kommer du vara aktiv i kansliets arbete bland annat genom att arrangera och organisera för att på olika sätt underlätta för våra Popkolloarrangörer runt om i Sverige. Du kommer få vara med i arbetet kring Popkollos rikskonferens, ledarutbildningar och vara delaktig i något eller några av de projekt vi har igång.

 

3, Statistik och analys

I den här praktiktjänsten kommer du får göra undersökningar, ta fram statistik och analysera material. Både utifrån underlag som finns idag och sådant som du själv, tillsammans med kansliet tar fram.


4, Vem Kan Bli Producent
I den här praktiktjänsten kommer du att jobba i vår verksamhet Vem Kan Bli Producent. Du kommer bland annat vara med och planera och genomföra träffar för producentprogrammet under en kväll i veckan samt någon helg samt jobba med andra aktiviteter inom ramarna för producentprojektet. Viktiga kvalifikationer för den här praktiktjänsten är att ha grundläggande kunskaper i musikproduktion och musikteknik.

 

ANSÖK GENOM ATT…

.. fylla i den här formuläret för praktikantansökan senast den 1 juni. Vi tar inte emot ansökningar på något annat sätt.

 

Hör gärna av dig om du har några frågor till telefon 08-42 00 52 32 eller till malin.helldorff@popkollo.se

 

KONTAKT KANSLI

Telefon: 08-42 00 52 32
E-post: hej@popkollo.se

FÖLJ OSS PÅ

Facebook Twitter Tumblr Instagram

VI ÄR MEDLEMMAR I