Om Popkollo

Popkollo är ett musikläger för tjejer och transpersoner (målgrupp) som startades sommaren 2003 i Hultsfred. Popkollo är en bred introduktion i musikens värld med instrumentworkshops, handlett repande i band, inspirationsworkshops med artister från musikbranschen, låtskrivande, inspelning och en avslutningskonsert.

Kollot skapar en fristad för deltagarna att utveckla en identitet som musiker och artister, i ett sammanhang med andra som delar deras intresse och verksamma artister som förebilder. Popkollo är en långsiktig och förebyggande satsning för att på sikt uppnå en jämställd musikbransch och i förlängningen ett jämställt samhälle.

Popkollos verksamhet finansieras till ungefär en tredjedel av deltagaravgifter, en tredjedel av offentliga bidrag, samarbeten, sponsring och privata donationer och ytterligare en tredjedel av ideellt arbete. 2010 uppskattades det ideella arbetet i och med sommarkollona uppgå till motsvarande 1,1 miljoner kr.

Målgrupp

Läs mer om vilka Popkollo riktar sig till.

LÄS MER

Riksorganisationen

Riksorganisationen Popkollo är en nationell samarbetsplattform för ideella föreningar som jobbar med jämställdhet, musik och unga tjejer.
LÄS MER

Popkolloföreningar

Popkollo består idag av 7  föreningar från Umeå i norr till Malmö i söder.

LÄS MER

Historik

Läs historien om hur idén till Popkollo uppkom, hur det första kollot startade och hur organisation växte.
LÄS MER

Vanliga frågor

Frågor vi ofta får om Popkollo.

LÄS MER

Girls Rock Camp Alliance

Internationellt nätverk av musikkollon för tjejer från hela världen.

LÄS MER

Press

Pressmeddelanden och pressbilder.

LÄS MER

KONTAKT KANSLI

Telefon: 08-42 00 52 32
E-post: hej@popkollo.se

FÖLJ OSS PÅ

Facebook Twitter Tumblr Instagram

VI ÄR MEDLEMMAR I