Föreningen Popkollo Malmö

E-mail
malmo@popkollo.se

Aktuellt

Föreningen Popkollo Malmö

Vill du starta band? Vill du skriva egna låtar? Vill du träffa och inspireras av etablerade artister? Vill du lära dig eller bli bättre på ett instrument? Vill du lära dig hur man spelar in? Vill du stå på scen? Eller tycker du bara att en organisation som pushar tjejer och transpersoner* att hålla på med musikläger är en bra grej – och bor i Skåne – då ska du vara med i Popkollo Malmö!

FÖR VEM?

Popkollo är för tjejer 12-18 år. Vi bryr oss dock inte om vilket kön det står att du har i ditt pass eller vad du känner dig som – om du känner att Popkollo är rätt arena för dig så är det det. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. Läs mer om vår målgrupp och vem Popkollo är för genom att klicka på länken nedan.

Läs mer om vår målgrupp

VERKSAMHET

Popkollo Malmö är en ideell förening som funnits sedan 2007. Varje år arrangerar vi sommarkollon och Popkollo Madame och året runt är vi även inblandade i MOSAIK på Arena 305. (Se mer information nedan.) Vi har precis flyttat in på Malmö Live (Malmös nya konserthus bredvid Centralen) och här kommer vi att göra regelbundna aktiviteter året om. Popkollos viktigaste fråga är mer jämställt musikklimat och i Malmö arbetar självklart för det lokalt. Vi nätverkar både med fria och kommunala aktörer för att fler tjejer att spela i band. Och det händer ofta att deltagare från våra kollon, unga som gamla, startar upp band. Sommarkollo är ett musikläger för tjejer mellan 12 och 18 år som vi arrangerar varje sommar. Lägret har tidigare varit i Hästveda och i Höllviken. 2011 var vi för första gången på Arena 305 i Malmö och eftersom vi tyckte att det funkade fint satsar vi på att vara där även i fortsättningen. Sommaren 2012 var då vi för första gången arrangerade både ett original- och ett fortsättningskollo. En av anledningarna till att vi valt att vara i Malmö är att det ska vara tillgängligt för alla, oavsett bakgrund och förutsättningar. Under kollona får deltagarna vara med och bilda band, skriva egna låtar, inspiration från etablerade artister, genomgå en rad spännande workshops i bland annat sång, låtskrivande, scenframförande och inspelningsteknik. Veckan avslutas med en avslutningskonsert!

Vill du sitta i styrelsen för Popkollo Malmö 2017?

Vi söker personer med stort engagemang och förståelse för Popkollos grundtanke, verksamhet och mål. Det är ett plus med tidigare erfarenhet av styrelsearbete och koll på ekonomi, men alla behöver inte kunna allt – en bra styrelse består av personer med olika egenskaper som kompletterar varandra. Styrelsen ses ungefär en gång i månaden och behandlar de ämnen som efterfrågas av planeringsgrupp och medlemmar. Är du eller någon du känner peppad? Skicka intresseanmälan till valberedningen på cindy.lee@popkollo.se och skriv ”Styrelse 2017” i ämnesraden – vi återkommer så snart vi kan. Hjälp oss gärna att sprida informationen!

Tusen tack på förhand!

Popkollo Program hösten 2016

HÖJDA RÖSTER – ÖPPEN SCEN

Återkommer om detta blir 2016
För mer info: malmo@popkollo.se
Adress: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

_______________
POPKOLLOKLUBBEN

ÄNTLIGEN! Popkolloklubben kör igång den 3 Oktober på Malmö Live. Alla tjejer och transpersoner mellan 9-14 år som tycker om musik, pyssel, fika, hänga och bara vara är varmt välkomna. Självklart är det helt gratis att delta! Det enda som krävs är att du blir medlem i Popkollo Malmö, vilket också är gratis.

Varje måndag från den 3 oktober fram till den 12 december.

Kl 16-18

Var – Playwood Heaven på Malmö Live. Första våningen

Adress: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, 211 18 Malmö

Målgrupp – för dig som identifierar dig som tjej eller transperson mellan – och 14 år.

Handledare – Hannah Harvigsson, musiker och konstnär

Anmälan görs till hanna.harvigsson@popkollo.se
Sprid ordet!

https://www.facebook.com/popkolloklubben

__________
MOSAIK

Popkollo i samarbete med Vuxenskolan och Arena 305.
Handledda rep och workshops på Arena 305 för tjejer och transpersoner mellan 12-25 år. Här kan du göra allt från att spela i band till att producera hiphop i en inspelningsstudio.

Gruppindelning, öppettider och avgift

För dig som är 12–14 år är det gratis att delta. MOSAIK har verksamhet för dig en gång i månaden med start lördag den 28 mars.

För dig som är 15–25 år har MOSAIK verksamhet två gånger i månaden med start den 28 mars. Årsavgiften för dig är 305 kronor, vilket också ger dig ett medlemskap på Arena 305. Som medlem har du tillgång till replokaler, inspelningsstudior, DJ-rum och danssal.

Program hösten 2016

Självklart drar vi igång hösten i stor stil som sig bör, med en DJ- workshop den 24/9 kl 12-14 med eminenta Suck Ma´Titties aka Mattis så boka in dig redan nu!

DJ Suck Ma´Titties (eller mer känd som Mattis) kommer att hålla i en DJ-workshop där hon lär ut hur du bemästrar en DJ mixer och ger dig verktygen för att själv kunna experimentera med musiken och göra snygga övergångar. Hon spelar själv mest female/queerfronted-RnB och hiphop, men ifall du vill mixa din egen favoritmusik så får du gärna ta med det på usb eller cd skiva.

Anmälan kan göras via vår Facebooksida, på sms till 0734 20 48 11, eller till vår mail: mosaikmusikmalmo@gmail.com

Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen!

https://www.facebook.com/mosaikmusikmalmo
Adress: Arena 305, Lönngatan 30, Malmö

POPKOLLO MADAME

Popkollo Madame är ett minikollo för kvinnor och transpersoner från 18 år och uppåt. Under 3-4 dagar får deltagarna precis som de yngre vara med och bilda band, skriva egna låtar, få inspiration från etablerade artister, genomgå en rad spännande workshops i bland annat sång, låtskrivande, scenframförande och inspelningsteknik, fast i komprimerat format. Och inte minst träffa likasinnade. Helgen avslutas med en avslutningskonsert! Popkollo Madame brukar vara sista helgen i januari varje år på Arena 305, platserna brukar vi släppa i november. I år gör vi för första gången även ett Elektroniskt Madame på Malmö Live i slutet av augusti.
https://www.facebook.com/events/370633166471375/
Det fyra dagar långa musikproduktionslägret avslutas med klubben BLESSED UNREST där våde deltagare och handledare kommer att spela.

Se kalendern för aktuella arrangemang.

LÄNKAR

LOKALA SAMARBETSPARTNERS

Folkuniversitetet
Studieförbundet Vuxenskolan
Arena 305
Malmö Stad

SUPPORTERS

Dessa fina företag stöttar Popkollo Madame Electronic 26-29/8-2015 där hela överskottet går till vår ungdomsverksamhet
https://www.ableton.com/
www.kullander.se
http://www.mossagarden.se/
http://folkuniversitetet.se/
http://www.oatly.com/

KONTAKTA OSS

Vill du gå med i vår förening eller veta mer om vår verksamhet? Vi letar hela tiden efter personer som vill vara med och hjälpa till med olika roliga projekt eller har du kanske själv en idé som du vill göra?
Kontakt: malmo@popkollo.se

*Läs mer under rubriken ”För vem?” ovan.

Arrangemang

Tyvärr finns det inga events i den kategorin