Föreningen Alarm

Adress
Biblioteksgatan 4
374 35
Karlshamn

Kontaktperson
Jennifer Larsson, ordförande

E-mail
jennipre@hotmail.com

Aktuellt

Föreningen Alarm

Alarm stödjer, inspirerar och synliggör unga tjejer som håller på med musik. Alarm startade 2003 för att vi vill att tjejer och killar ska ha samma förutsättningar att synas och medverka i musiksammanhang. Vi vill öka andelen tjejer som håller på med musik och antalet arrangemang där tjejer medverkar och ansvarar. Vi vill också integrera och samverka med befintligt kulturliv.

VERKSAMHET

Vi bedriver rockskolor och workshops inom gitarr, bas, trummor, låtskrivande m.m. Vi hjälper band att hitta replokal, få låna instrument, hitta spelningar och få hjälp av ledare. Vi medverkar i olika arrangemang gärna i samverkan med övrigt kulturliv. Vi anordnar andra aktiviteter som stödjer tjejers musicerande, t ex utbyten med grupper i andra länder, tävlingar och möjligheter att spela in demos och göra musikvideos.

METODER

Vi arbetar med att ge kontaktytor och sammanhang; att tillhandahålla egen plats och rum för att få prova på i egen takt. Därigenom ökar självförtroende, mod, trygghet och delaktighet. Vi använder andra tjejer som ledare och förebilder, vilket medverkar till framtidstro och att man ser att det finns möjliga vägar.

Enskild tjejverksamhet är inget självändamål. Målet är att alla har samma villkor och förutsättningar och att behovet av Alarm-verksamhet är obefintligt. Där är vi inte ännu!

LÄNKAR

www.alarmare.se
Alarm på Facebook

LOKALA SAMARBETSPARTNERS

Studieförbundet Bilda – www.bildamusik.nu
Musikforum – www.musikforum.nu

Arrangemang

Tyvärr finns det inga events i den kategorin