Popkollo Vuxen Producent 22-24 februari 2019

Popkollo Gotland gör ett gästspel i Stockholm och bjuder in till ett tredagarskollo med inriktningarna Vuxen och Vuxen Producent den 22-24 februari 2019!

Popkollo Vuxen är ett musikkollo för tjejer, kvinnor och transpersoner från 18 år och uppåt. Det är en riktig energipåfyllare, du blir garanterat inspirerad, kommer få många skratt och du kommer att träffa många andra fantastiska deltagare att spela tillsammans med. Så om du haft en dröm om att spela eller skriva musik tillsammans med andra, ta chansen och anmäl dig! Inga förkunskaper krävs!

Inriktningar
Popkollo Vuxen: Här får du lära dig grunderna på minst ett instrument, skriva låtar, bilda band och repa, ha workshops med inspiratörer från musikbranschen och slutligen stå på scen på den gemensamma avslutningskonserten!

Popkollo Vuxen Producent: Här får du jobba med musik i dator, lära dig grunderna i ett inspelningsprogram, skriva musik ihop, mixa och mastra dina alster och slutligen spela upp dem på den gemensamma avslutningskonserten!

POPKOLLO VUXEN ARRANGERAS I SAMARBETE MED STUDIEFRÄMJANDET I STOCKHOLM OCH VEM KAN BLI PRODUCENT.

Snabbfakta

Form: Popkollo Vuxen Producent

Datum: 22 - 24 februari 2019

Ålder: Från 18 år

Plats: Stockholm

Nivå: Inga förkunskaper krävs

Arrangör: Popkollo Gotland

Kontaktperson: minna.bolin@popkollo.se

Antal platser: 10

Platser kvar: Fåtal platser kvar

Anmälan senast: Löpande (först till kvarn)

Anmälan

Kollots innehåll

Under helgen kommer vi lägga mycket tid på att lära känna varandra och skapa en trygg gruppdynamik med hjälp av Popkollos metoder.

På Vuxen Producent kommer vi arbeta med datorer och spela in och skriva musik i inspelningsprogram. Vi kommer starta med en genomgång av utrustningen och göra enklare skapande övningar tillsammans. Vi startar igång den kreativa processen med en låtskrivarworkshop och efter det kommer ni få jobba i par och producera musiken ihop.

Kollot avslutas med en gemensam konsert på söndagen där ni framför era nyskrivna hits för vänner och familj.

Praktisk information

Var?
Kollot äger rum i Studiefrämjandet lokaler i Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N i Stockholm.

Mat
Enklare mat och fika ingår i deltagaravgiften.

När?
Incheckning är mellan kl 14.30-15.00 på fredagen den 22 februari. Helgen avslutas med en avslutningskonsert kl 17 på söndagen. Bjud in alla du känner!

I anmälan finner du ett preliminärt schema. Ett spikat schema över helgen kommer via mejl närmare kollots start.

Anmälan
Vi antar deltagare tills kollots 25 platser är fulla (15 platser på Vuxen och 10 platser på Vuxen Producent). Därefter kommer en kölista att bildas där du kontaktas om det blir en plats ledig. Efter anmälan får du ingen bekräftelse direkt utan det kan dröja några dagar tills du får ett mejl med instruktioner för inbetalning av deltagaravgift.

Tillgänglighet
Finns hiss, anpassade toaletter, ingen hörslinga, vid brand finns inga slädar/alternativ till hiss. Tvålarna är lätt parfymerade. Inga växter i verksamhetslokalerna. Inga djur är tillåtna i lokalerna. Dock är citrusfrukt tillåtet. Från Odenplan är det lätt att ta sig till lokalen då det finns hiss från samtliga uppgångar. Det finns även en film på bryggarsalens hemsida om hur man hittar hit.

Deltagaravgift Popkollo Vuxen

Vi tycker att alla som vill ska kunna delta på Popkollo Vuxen därför har vi glidande skala på deltagaravgiften där du själv väljer att betala 1500-5000 kr. Allt överskott från Popkollo Vuxen går direkt till Popkollos ungdomsverksamhet.

När du anmält dig kommer du att få ett bekräftelsemail inom 1-2 veckor. I det uppmanas du att bekräfta din plats och betala in deltagaravgiften. Observera att anmälan därefter är BINDANDE. Detta innebär att du åtar dig att betala deltagaravgiften oavsett om hinder skulle uppstå längre fram och du av någon anledning inte kan delta på kollot.

Detta gäller tyvärr även i fall av sjukdom, då våra kollon ofta drivs med väldigt små ekonomiska marginaler och det inte finns utrymme i budget att förlora en deltagaravgift. Med det sagt så försöker vi alltid, i den mån vi har möjlighet, att betala tillbaka hela eller delar av deltagaravgiften om en deltagare blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta på kollot.

Så här fungerar ett vuxenkollo

Popkollo Vuxen är ett musikläger för tjejer, kvinnor och transpersoner från 18 år och uppåt. Det är en riktig energipåfyllare, du blir garanterat inspirerad, kommer få många skratt och träffa många andra fantastiska deltagare att spela musik med. Det krävs inga förkunskaper för att delta på Popkollo Vuxen. Erfarna Popkollo-handledare finns på plats för att hjälpa till med allt från det första ackordet på gitarren, den första fyrtakten på trummorna till att skriva låtar och se till att allt flyter på som det ska i replokalen. Erfarenheten brukar vanligtvis variera och vi välkomnar såväl nybörjare som semiproffs.

Behöver jag kunna spela sen innan?

Det krävs inga förkunskaper för att delta. Erfarna Popkollo-handledare finns på plats för att hjälpa till med allt från det första ackordet på gitarren till att skriva låtar och se till att allt flyter på som det ska i gruppen. Vi välkomnar såväl nybörjare som semiproffs. Utrustning finns på plats, men om du vill ta med ett eget instrument går det bra.

Medlemsskap?

För att delta i Popkollo-verksamhet måste du vara medlem i en Popkollo-förening. Det blir du automatiskt genom din anmälan och det kostar inget.