Jobba på kollo

Vill du vara med och göra Popkollo med oss i sommar? Vi arrangerar kollon i en massa städer runt om i Sverige, och har överallt behov av fler grymma personer som är peppade på att vara med och göra detta möjligt genom att vara ledare eller praktikanter. Här kan du som är intresserad läsa mer om vad det innebär och ansöka om en plats. Sista ansökningsdag är den 10 maj.

Popkollo arrangeras av ideellt engagerade och att arbeta på Popkollo är inte som vilket sommarjobb som helst. De olika kollona varierar lite beroende på de lokala förutsättningarna. Som regel jobbar 3 till 5 musikhandledare och 1 kvällsledare på varje kollo.  Därutöver kan det också förekomma koordinator, kockar, volontärer och praktikanter i ledargruppen.

Eftersom varje kollo har lite olika upplägg kan rollbeskrivningarna variera. Du kan höra av dig till respektive kollo för mer detaljerad information – här hittar du kontaktuppgifter.

Du är också välkommen att höra av dig till hej@popkollo.se med frågor.

Ledare

Att vara ledare på Popkollo är både utvecklande, intensivt och superkul. Som ledare jobbar du under hela kollot inklusive för- och efterarbete och förväntas vara med att planera visst innehåll inför kollot. Alla ledare ska delta i en ledarutbildning i två steg. Ledarutbildningen under våren som alla ska gå en gång och fortsättningsutbildningen som du går varje år med din ledargrupp strax innan kollot.

Musikhandledare: du är en coach för deltagarna under musikpassen och du kan håller i workshops själv eller tillsammans med andra. Vi understryka att vi värdesätter spelglädje över “teknisk skicklighet” och musikteoretisk utbildning.

Kvällsledare: du är deltagarnas ledare på kvällstid och jobbar med att göra kollot till en socialt trygg plats för deltagarna, hittar på kvällsaktiviteter med mera.

Annan roll: (I formuläret kryssar du i övrigt) kan till exempel vara koordinator, workshopsledare, ljudtekniker eller kock.

För att vara ledare rekommenderar vi att du är minst 20 år och får gärna ha varit praktikant på Popkollo tidigare eller har annan relevant erfarenhet. Lönen varierar beroende på kollots förutsättningar. Du får mat, logi och resebidrag. Är du intresserad av att veta mer hör av dig till respektive kollo! Här finner du kontaktuppgifter till respektive förening: http://www.popkollo.se/om-popkollo/medlemsforeningar/

Praktikant

Att vara praktikant på Popkollo är även det både utvecklande, intensivt och superkul. Som praktikant är du med och planerar och skapar innehållet på kollot tillsammans med ledarna. Vi jobbar med mentorskap utifrån dina behov, och i ansökningsformuläret kan du välja vilka vilka aktiviteter du främst är intresserad av att delta i. Praktikantskapet rekommenderar vi till dig som tidigare varit deltagare på Popkollo, eller till dig som är mellan 19 och 25 år.

Du förväntas delta på en utbildning för alla ledare och praktikanter som hålls under våren. Som praktikant får du ingen ekonomisk ersättning men du får mat, logi och din resa betald.

Volontär

För att skapa ett fantastiskt Popkollo behövs massor av ideellt engagemang bland annat genom att göra punktinsatser på kollot till exempel matlagning, vara behjälplig med olika logistiska insatser, städning eller hålla i enstaka workshop. All hjälp är välkommen så tveka inte att anmäla dig och skriva vad du vill göra.

Din tid på kollot kan variera mellan en halv till tio dagar, beroende på eget önskemål och vilka arbetsuppgifter som finns. Du jobbar utan ekonomisk ersättning men får mat, logi och eventuellt resebidrag (beroende på lokala förutsättningar).

Är du intresserad av att vara volontär för ett kollo, hör av dig direkt till det kollot du är intresserad av att volontära på! Här finner du kontaktuppgifter till respektive förening: http://www.popkollo.se/om-popkollo/medlemsforeningar/

Ansökan

Ansök genom att fylla i det här formuläret, senast 10 maj. Några kollon har redan tillsatt alla sina ledare och de är borttagna från formuläret.
Ansökningsformulär för ledare och praktikanter 2017

BLI MEDLEM

Bli medlem i någon av våra föreningar, det är gratis!
BLI MEDLEM

BLI STÖDMEDLEM

Stödmedlemskap i Riksorganisationen kostar 100, 250, 500 el 1000 kr per år.
BLI STÖDMEDLEM

GILLA POPKOLLO

Kontakt Kansli

Telefon: 08-42 00 52 32
E-post: hej@popkollo.se

Medlemsfrågor: medlem@popkollo.se