Popkollo Vuxen

Efter det lyckade premiärkollot sommaren 2016 är nu Popkollo Vuxen med övernattning tillbaka igen! Popkollo Vuxen (som vi tidigare kallade Popkollo Madame) är ett sex dagars musikkollo för tjejer, kvinnor och transpersoner från 18 år och uppåt. Här får du lära dig grunderna på minst ett instrument, skriva låtar, bilda band och repa, ha workshops med inspiratörer från musikbranschen, spela in i studio och slutligen stå på scen vid en avslutningskonsert!

Fullt! (uppdaterat 2017-05-02)

Popkollo Vuxen på Gotland är tyvärr redan fullt. Vill du ändå anmäla dig så går det att göra det här: LÄNK TILL ANMÄLAN. Du kommer då hamna på en reservlista och vi hör av oss till er i mån av plats. Plats kommer endast att kunna ges om någon avanmäler sig. 

Upplägg

Schemat för sommarens Popkollo Vuxen är ännu inte spikat, men det kommer till stor del se ut som förra sommarens schema som du finner här nedan. Observera att sommarens kollo kommer att pågå tisdag till söndag. Det är ett späckat schema för det är många saker vi vill hinna med! Dock kommer det finnas tid att gå undan för den som behöver. Vi är även öppna för att lägga om schemat någon dag om det skulle vara alltför varmt i replokalerna och vi behöver ett bad!

Tisdag:
Incheckning, rundvandring och lära känna varann.
Instrumentkarusell (där alla får prova på alla replokalsinstrument under ledning av musikhandledare).

Onsdag:
Uppvärmning
Indelning i band och låtskrivar-workshop
Rep!
Kvällsaktivitet – musikquiz!

Torsdag:
Uppvärmning
Rep!
Gästbesök – Inspirationsworkshop med gästartist
Kvällsaktivitet – bortglömda förebilder!

Fredag:
Uppvärmning
Rep!
Inspelning
Kvällsaktivitet – Disco!

Lördag:
Uppvärmning
Rep!
Scen-workshop
Soundcheck
Avslutningskonsert!

Popkollo Vuxen är en riktig energipåfyllare, du blir garanterat inspirerad, kommer få många skratt och du kommer att träffa många andra fantastiska deltagare att spela tillsammans med. Så om du haft en dröm om att spela instrument eller sjunga i band, vare sig du redan kan spela eller ej – ta chansen och anmäl dig!

Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper för att delta. Erfarna Popkollo-handledare finns på plats för att hjälpa till med allt från det första ackordet på gitarren, den första fyrtakten på trummorna till att skriva låtar och se till att allt flyter på som det ska i replokalen. Erfarenheten brukar vanligtvis variera och vi välkomnar såväl nybörjare som semiproffs.

Boende och mat

I deltagaravgiften ingår all mat, samt boende på klassrumsgolv. Det går även att boka boende i stuga via oss (begränsat antal platser, så först till kvarn), alternativt att ordna eget boende.

Tillgänglighet

Vid frågor om tillgängligheten kontakta Erika Parmsund på erika.parmsund@popkollo.se.

Deltagaravgift

För att delta på detta kollo betalar du en deltagaravgift på 3 000–7 500 kr, du avgör själv hur mycket du har möjlighet att betala. I deltagaravgiften ingår all mat, samt boende på klassrumsgolv. Eventuellt överskott från Popkollo Vuxen går direkt till Popkollos ungdomsverksamhet.

Medlemskap

För att delta i Popkollos verksamhet måste du vara medlem i en Popkollo-förening. Det blir du automatiskt genom din anmälan och det kostar inget.