Popkollo Jazz

PRAKTISK INFORMATION DELTAGARAVGIFT VANLIGA FRÅGOR

Popkollo Jazz är en helt ny inriktning för dig som vill prova på att spela jazz! Vi fokuserar på det roliga och kreativa i att skapa tillsammans i grupp. Kollot är en introduktion för de som är nyfikna på jazz och improvisation. Som på alla Popkollon kommer deltagarna få ha konsert, inspireras av kvinnor i jazzens historia, spela in i studio, delta i workshops med artister med mera. För att delta behöver du ha lite erfarenhet av att spela ett instrument.

Innehåll

För att gå på Popkollo Jazz behöver du ha erfarenhet av att spela ett instrument. Det kan vara lite eller mycket, kanske har du lärt dig spela själv hemma, är med i ett band, gått ett år i musikklass eller på kulturskola. Du behöver inte kunna spela efter noter eller kunna vad ackorden heter, det viktigaste är att du är sugen på att improvisera med hjälp av ditt instrument! Om du är osäker på om lägret passar dig, maila oss och fråga!

Instrumenten kan vara: sång, gitarr, piano, saxofon (olikas orters), klarinett, fiol, elbas, kontrabas, trummor, slagverk eller trombon. När du anmäler dig till kollot anger du vad du spelar för instrument.

Gäster

Till kollot kommer verksamma musiker och artister inom jazz-genren. Susanna Risberg beskrivs som ett av den svenska jazzscenens nya stjärnskott. Vid 22 års ålder har hon redan hunnit vara solist med ett flertal storband och symfoniorkestrar, turnérat landet runt, fått gitarrspons av Fender och pluggat på Berklee College of music i Boston. Här kan du se en video när hon spelar med sin trio:

Även saxofonisten Anna Högberg kommer till kollot. Fler musiker presenteras under våren, håll utkik!

Plats

Kollot kommer vara på Fridhems folkhögskola i Svalöv, mer info kommer snart.

Tillgänglighet

Mer info om kollots tillgänglighet kommer snart.

Vad kostar det?

Alla som vill ska kunna gå Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För sommarkollot väljer du vad du kan betala mellan 1500 – 5000 kr och anger detta när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att få betala en lägre avgift (om 1500 kr är för högt). Besked om antagning och avgift får du samtidigt, och det är oftast väldigt enkelt ett få en lägre avgift. Läs mer

Vilka är vi som håller i detta?

Popkollo Jazz drivs av föreningen Impra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna så att alla har det bra. På kollot har vi regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt alkoholförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners