Popkollo 12–18 år (dagkollo)

Det här kollot är för dig som är 12-18 år. Kollot är en bred introduktion i musikens värld, oavsett vad du gillar för musik och du får skapa musik med olika tekniker från olika genres. Du får bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, ha olika workshops med musiker och artister och spela live i slutet av kollot. Du behöver inte ha hållit på med musik tidigare för att delta. Kollot hålls på dagtid och du sover hemma.

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner mellan 12 och 18 år. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. Du behöver inte ha spelat musik tidigare för att delta på detta kollo, du behöver bara vara intresserad! Läs mer om vår målgrupp>>

Innehåll

I början av kollot kommer du få prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Sedan blir du och de andra deltagarna indelade i band efter vad ni helst vill spela för instrument, vad ni har för musiksmak med mera. Med ditt band kommer du skriva låtar och repa med hjälp av våra bandcoacher. Under veckan kommer du få delta i massa roliga aktiviteter. Det kan vara allt ifrån praktiska tips om hur du ställer in ljudet på din förstärkare till att DJ:a, från att rappa och skriva texter till att få lyssna till spännande berättelser om artister och musiker som utvecklat populärmusiken. Kort sagt kan man säga att på Popkollo kastar vi oss från det ena till det andra och provar på massa nya saker. I slutet får du stå på scen på avslutningskonserten för familj och vänner.

Förutom musikaktiviteterna kanske vi åker och badar om vädret tillåter, tittar på film, spelar spel eller bara chillar. Du behöver inte ha med dig instrument själv, men om du ser till att ha en försäkring som gäller ifall något skulle hända så får du ta med dig om du vill.

Praktisk information

Personal

Vi som jobbar med Popkollo är själva musiker och sen har vi en del fritidsledare och andra vuxna som ser till att alla mår bra och har roligt. Alla som jobbar på kollo har genomgått Popkollos ledarutbildning.

Mat

Som utgångspunkt medtages lunch hemifrån, mer specifik information om detta kommer inom kort.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Mer information om hur tillgängligheten ser ut på just detta kollo kommer inom kort.

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 5000 kr och för ett dagkollo 150–1500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift (om lägsta avgiften är för hög).

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att fylla i anmälningsformuläret.

Vilka är vi som håller i detta?

Kollot arrangeras av en ideell förening som du också blir medlem i när du anmäler dig till kollot. Som medlem kan du vara med och påverka vilken verksamhet föreningen gör och vara med i olika aktiviteter under året. Kom ihåg att medlemskapet måste uppdateras varje år. Vår förening är precis som de andra Popkollo-föreningarna medlem i Riksorganisationen Popkollo och driver tillsammans utvecklingen av Popkollo. Mer än 90% av arbetet görs ideellt.

Vi har lång vana av att ta hand om alla deltagare som kommer och se till att de mår bra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna. Vi har också regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt drogförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners

Mer info inom kort.