Popkollo folkmusik 14–18 år

Är du tjej eller transperson och 14–18 år? Gillar du folkmusik och spelar ett eller flera instrument sedan tidigare? Vill du prova på att skriva låtar, spela ihop med andra, delta i workshops, inspireras av etablerade folkmusiker och lära dig mer om folkmusik? Vill du ha kul en vecka på sommarlovet och träffa nya kompisar som också gillar folkmusik? Då är vår nya inriktning Popkollo folkmusik något för dig! Detta kollo är med övernattning.

Pågår: 17 juli- 23 juli
Plats: Grevedämmet, Pixbovägen 5, Mölndal
Kontakt: Agnes Rodhe
agnes.rodhe@popkollo.se
073-5692697

Länk till anmälan: Anmälan till Popkollos sommarkollon 2017

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner mellan 14 och 18 år. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. Vi rekommenderar att du har spelat ett eller flera instrument förut, men det spelar ingen roll hur du har lärt dig – kanske har du lärt dig hemma, går på musikskola eller musikgymnasium eller har ett eget band. Du behöver inte ha spelat folkmusik innan eller kunna spela efter noter. Vi välkomnar alla instrument, t.ex. trummor, elbas, kontrabas, gitarr, piano, sång, fiol, cello, saxofon, trombon, klarinett, trumpet, slagverk och flöjt. Läs mer om vår målgrupp här.

Innehåll

I början av kollot kommer du få prova på instrumentgrupperna slagverk, kompinstrument och melodiinstrument. Med övriga i gruppen samt i mindre grupper kommer du sedan att lära dig låtar på gehör, skriva egna låtar, och repa med hjälp av våra musikaliska coacher. Under veckan kommer du även få delta i massa roliga aktiviteter. Det kan vara allt ifrån workshops med arrangeringstips och improvisering till att dansa folkdans och utforska låttyper till att få träffa etablerade gästartister och höra dem berätta om hur de arbetar med sin musik. I slutet får du stå på scen på en avslutningskonsert för nära och kära.

Förutom musikaktiviteterna åker vi kanske och badar om vädret tillåter, tittar på film, spelar spel eller bara hänger och har kul ihop.

Praktisk information

Personal

Vi som jobbar som handledare på Popkollo är själva musiker och vi har även fritidsledare och andra vuxna på plats, som ser till att alla mår bra och har roligt. Alla som jobbar på kollo har genomgått Popkollos ledarutbildning.

Boende och mat

Det här kollot är ett övernattningsläger och boende brukar oftast ske i masslogi lite beroende på lokala förutsättningar. Boende och mat ingår i deltagaravgiften. Resa står varje deltagare för själv, men om man åker tåg brukar vi kunna ordna hämtning på tågstationen.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Mer information om hur tillgängligheten ser ut på just detta kollo kommer iom kort. Tills vidare går det bra att höra av sig till oss om ni har frågor angående tillgängligheten: hej@popkollo.se

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 7500 kr och för ett dagkollo 150–2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift om den lägsta avgiften är för hög.

Vilka är vi som håller i detta?

Kollot arrangeras av den ideella föreningen Popkollo Folkkollo, som du också blir medlem i gratis när du anmäler dig till kollot. Som medlem kan du som vill vara med och påverka vilken verksamhet föreningen gör och vara med i olika aktiviteter under året. Kom ihåg att medlemskapet måste uppdateras varje år. Vår förening är precis som de andra Popkollo-föreningarna medlem i Riksorganisationen Popkollo där vi tillsammans driver utvecklingen av Popkollo. Mer än 90% av arbetet görs ideellt.

Vi har lång vana av att ta hand om alla deltagare som kommer och se till att de mår bra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna. Vi har också regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt drogförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners

KulturUngdom
Mölndal Stad
Studieförbundet Vuxenskolan
Konstkollektivet
Folk You