Popkollo 12–16 år

Är du musikintresserad tjej eller transperson mellan 12 och 16 år? Har du aldrig hållit på med musik innan eller spelar du kanske redan något instrument eller i band? Isåfall är det här något för dig! Det här kollot ger en bred introduktion i musikens värld, oavsett vad du har för förkunskaper och gillar för musik. Du får prova på och lära dig olika instrument och tekniker från flera genres. Du får bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, träffa musiker och artister som delar med sig av sina kunskaper och spela live i slutet av kollot. Du behöver inte  ha spelat tidigare för att delta. Detta kollo är med övernattning.

Pågår: 10 juli – 16 juli
Plats: Älvsby Folkhögskola, Nygrensvägen 28, Älvsbyn
Sista anmälningsdatum är 10 maj
Kontakt: Siri Wallenten
siri.wallenten@popkollo.se
0703- 337015

Anmälan är stäng på grund av att kollot är fullt!

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner mellan 12 och 16 år. Åldern är rekommenderad, du som är upp till 18 år och peppad på att gå kan också anmäla dig. Du behöver inte ha spelat musik tidigare för att delta på detta kollo, du behöver bara vara intresserad! Läs mer om vår målgrupp här.

Innehåll

I början av kollot kommer du få prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Sedan blir du och de andra deltagarna indelade i band efter vad ni helst vill spela för instrument, vad ni har för musiksmak med mera. Med ditt band kommer du skriva låtar och repa med hjälp av våra bandcoacher. Under veckan kommer du även få delta i massa roliga aktiviteter. Det kan vara allt ifrån workshops med praktiska replokalstips till att DJ:a, från att rappa och skriva texter till att få träffa etablerade gästartister och höra dem berätta om hur de arbetar med sin musik. I slutet får du stå på scen på en avslutningskonsert för familj och vänner.

Förutom musikaktiviteterna åker vi kanske och badar om vädret tillåter, tittar på film, spelar spel eller bara hänger och har kul ihop.

Praktisk information

Personal

Vi som jobbar som handledare på Popkollo är själva musiker och vi har även fritidsledare och andra vuxna på plats, som ser till att alla mår bra och har roligt. Alla som jobbar på kollo har genomgått Popkollos ledarutbildning.

Boende och mat

Det här kollot är ett övernattningsläger och boende brukar oftast ske i masslogi lite beroende på lokala förutsättningar. Boende och mat ingår i deltagaravgiften. Resa står varje deltagare för själv, men om man åker tåg brukar vi kunna ordna hämtning på tågstationen.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Mer information om hur tillgängligheten ser ut på just detta kollo kommer iom kort. Tills vidare går det bra att höra av sig till oss om ni har frågor angående tillgängligheten: hej@popkollo.se

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 7500 kr och för ett dagkollo 150–2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift om den lägsta avgiften är för hög.

Vilka är vi som håller i detta?

Kollot arrangeras av en ideell förening som du också blir medlem i gratis när du anmäler dig till kollot. Som medlem kan du som vill vara med och påverka vilken verksamhet föreningen gör och vara med i olika aktiviteter under året. Kom ihåg att medlemskapet måste uppdateras varje år. Vår förening är precis som de andra Popkollo-föreningarna medlem i Riksorganisationen Popkollo där vi tillsammans driver utvecklingen av Popkollo. Mer än 90% av arbetet görs ideellt.

Vi har lång vana av att ta hand om alla deltagare som kommer och se till att de mår bra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna. Vi har också regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt drogförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners