Påsklovskollo

Är du musikintresserad och 12-16 år? Gillar du musik och vill prova på att spela olika instrument, göra låtar, spela i band och stå på scenen? Vill du göra något roligt på dagarna på påsklovet? Då är detta något för dig!

Målgrupp

Detta kollot är för tjejer och transpersoner 12-16 år. Åldern är rekommenderad. Det betyder att om du är lite yngre eller äldre kan du söka ändå.

Läs mer om Popkollos målgrupp här.

Förkunskaper

Du behöver inte ha spelat musik tidigare – bara vara intresserad av musik!

Innehåll

Kollot är en bred introduktion i musikens värld. Du får testa på och lära dig olika instrument och tekniker från flera genrer. Du får bilda band och repa, skriva låtar, träffa musiker och artister som delar med sig av sina kunskaper och spela live i slutet av kollot.

I början av kollot kommer du få prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Sedan blir du och de andra deltagarna indelade i band efter vad ni helst vill spela för instrument, vad ni har för musiksmak med mera. Med ditt band kommer du skriva låtar och repa med hjälp av våra bandcoacher. Under veckan kommer du få delta i massa roliga aktiviteter. Det kan vara allt ifrån praktiska tips om hur du ställer in ljudet på din förstärkare till att DJ:a, från att rappa och skriva texter till att få lyssna till spännande berättelser om artister och musiker som utvecklat populärmusiken. Kort sagt kan man säga att på Popkollo kastar vi oss från det ena till det andra och provar på massa nya saker. I slutet får du stå på scen på avslutningskonserten för familj och vänner.

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo. Därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För dagkollot betalar du 150-2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollo-fond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift om den lägsta avgiften är för hög.

OBS: Notera att anmälan är bindande! Vid avhopp/avanmälan betalas minimibeloppet 150 kr. Avgiften återbetalas endast vid uppvisande av sjukintyg.

Mat

Du tar med din egen lunch hemifrån, men mellanmål och fika ingår i deltagaravgiften.