Metal/Punk-Kollo

Detta kollo är för dig som gillar metal, hårdrock, punk, hardcore med mera, helt enkelt för dig som gillar musik i hårdare genres. Under fyra dagar får du bilda band, skriva låtar, delta i workshops med verksamma musiker, growla, spela in och spela live! Kollot är för alla intresserade – från nybörjare till semi-proffs.

Målgrupp

Kollot riktar sig till tjejer 14-20 år (läs mer om vår målgrupp på www.popkollo.se/malgrupp). Åldern är rekommenderad, vilket innebär att om du är lite yngre eller lite äldre kan du prova att söka ändå.

Gäster

Mio Jäger från Frantic Amber

Mio från metalbandet Frantic Amber kommer och håller i growl-workshop och coacher banden i replokalen. Lyssna på dem på Spotify, kolla in deras hemsida. Kolla in den här videon:

Lovisa från Tiger Bell

Sångaren och gitarristen Lovisa från bandet Tiger Bell kommer och håller i sångworkshop. Just nu är de aktuella som nominerade på P3 Guld och Manifestgalan och direkt efter besöket på metalkollot åker de till by:Larm i Norge för spelningar. Lyssna på dem på Spotify och kolla in deras hemsida.

Heavy Tiger

Rock’n’Roll-bandet Heavy Tiger besökte Popkollo i Hultsfred i somras och ville komma tillbaka vilket vi är sjukt glada för! Nu behöver de inte åka (gå) så långt för att vara med på metalkollot på Black Sheep, det är ju nämligen där de vanligtvis repar! Den här gången kommer de ge en energisk konsert för deltagarna, som lär inspireras. I slutet av februari släpper de sitt debutalbum.

Lyssna på spotify

Kolla in deras hemsida

Innehåll

Under kollot kommer du får prova på en massa saker inom musik. Ledare är personer som själva är aktiva musiker i olika band med olika uttryck. I början på kollot får du prova instrumenten gitarr, bas, trummor, keyboard och sång. Sedan kommer det bildas band och repas i Black Sheep’s fina replokaler. I en workshop i låtskrivande kommer du tillsammans med ditt band få redskap i hur man enkelt och snabbt kan skriva en låt. Du kommer även få testa på olika tekniker och uttryck i olika workshops. Mer detaljerat schema kommer presenteras senare!

Här kan du se ett bildspel från tidigare metal/punk-kollon.

Praktisk info

Plats

Kollot kommer äga rum på Black Sheep som ligger i Solna. Adressen är Bredkilsbacken 1 c och T-banestationen heter Huvudsta. På Black Sheep finns det en massa replokaler som går att använda om man vill starta band och det är första gången som Popkollo och Black Sheep gör ett samarbete. Läs mer om Black Sheep på www.blacksheep.se. Här är en bild av replokalen ”Runaways” på Black Sheep:

Tider

De ungefärliga tiderna är 09:30-17 varje dag, men det kan hända att vi håller på lite längre någon av dagarna. Mer detaljerad info om tider kommer presenteras snart! Vi erbjuder ingen övernattning på detta kollo.

Mat

I deltagaravgiften ingår lunch och fika. Vi kommer laga vegetarisk lunch som innehåller alla näringsämnen man behöver för att göra musik en hel dag! Meddela i anmälan om du har några allergier/önskemål vi behöver känna till.

Tillgänglighet

Alla lokaler vi kommer vara i ligger på bottenplan. Passagemått i dörrar och gångar är 84 cm eller bredare och de är alltid uppställda. Det finns ramp till entrédörren. Det finns toalett som är tillgänglig för eldriven rullstol. Belysningen i lokalerna är bra och bländfri. Det finns ej hörselslingor som är kopplade till mikrofonon eller ljudutrustning. Det råder nöt- och pälsdjursförbud i lokalerna.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är mellan 200-500 kr. Det är en så kallad ‘glidande skala’, vilket betyder att du och dina vuxna tillsammans bestämmer själva vad ni kan betala. Vi har denna glidande skala för att vi vill att alla ska kunna delta, oavsett hur mycket pengar man har eller inte har. Du meddelar din deltagaravgift i anmälan och betalar den kontant på plats under första dagen.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i detta anmälningsformulär. Du kommer inom en vecka få en bekräftelse på mail på din anmälan. Mer detaljerad info om tider osv kommer i ett infomail ca en vecka innan kollot börjar. Har du frågor kontakta ella.blixt@popkollo.se.

Tack till

Philip Truong och Bläcksquid inc. – www.blacksquidinc.se för bilderna av Thrill Warriors.

Rickard Nilsson –  www.rnbild.se för bilden av Mary i Frantic Amber.

Partners

En video av Vicious Irene som var ledare på Metal/Punk-kollo sommaren 2013