Femtastic Camp

KOLLOT ÄR FULLT! Femtastic och Popkollo Malmö arrangerar ett hiphop-kollo under fyra dagar på Spinneriet! Kollot är på dagtid, deltagarna sover hemma, och vänder sig till alla tjejer (läs mer om vår målgrupp) från 12 år och uppåt. Inga tidigare erfarenheter krävs!

Innehåll

Tillsammans med artister från Femtastic Crew skapar vi grym musik tillsammans i Spinneriets fullt utrustade lokaler. Fokus ligger på rap, låtskriveri, beatmaking, sceniskt uttryck, scratch och att dj:a. Vi använder hiphop och gemenskap som verktyg för att peppa, inspirera och övervinna rädslor. Campet avslutas med en fet show i Malmö med gratis inträde som vi skapar tillsammans utifrån låtar som deltagarna skrivit under dagarna på lägret. Massive! Inga tidigare erfarenheter krävs! Allt du behöver är ett brinnande intresse för musik!

Deltagaravgift

Deltagaravgiften mellan 200-500 kr. Du och dina vuxna väljer själva hur mycket ni vill betala. I avgiften ingår workshops, handledning, innehåll, lunch och mellanmål.

Handledare

Ayla är en musikproducent, kompositör, låtskrivare, sångerska och artist. Hon är en passionerad musikälskare och letar ständigt nya ljud i spännande kombinationer. Under Femtastic Camp lär Ayla dig, med hjälp av musikprogrammet Logic, att producera ett instrumentalt beat från grunden. Hon lär dig att allt från att skapa ett nytt ljudspår, hitta ljud och spela in en melodi, till att lägga på trummor, syntar och effekter. När beatet är klart visar hon hur du enkelt kan finjustera ljudet för att sedan samla ditt verk som en mp3-fil. 

Dayday är en rappare från Malmö. Redan sedan barnsben har hon intresserat sig för musik, när hon på gehör tog ut musik på keyboard. Idag gör hon egen musik, skriver på engelska och producerar sina egna beats. Dessa dagar kommer hon guida er i låtskrivande, att ta plats och att uppträda. Dayday är känd för att leverera stenhård attityd när hon går upp på scen, där hon både rappar och sjunger.

Jaqueline Shabo aka. Tjackie Shaun är konstnär och arrangörer av den framgångsrika Klubb Femtastic Malmö på Moriska Paviljongen tillsammans med Eka. På Femtastic Camp visar Tjackie dig grunderna i DJ:ing så som olika mixtekniker och en grundlig genomgång av utrustning. Ta med dig dina favoritlåtar och testa på att leda rytmen i rummet!

Erika ”Eka” Lagerström är en av Skånes främsta Hip-hop/Scratch Djs som spelar skivor på klubbar och festivaler runt om i Sverige och Norden. Under veckan kommer hon leda dig in i Scratch och live-Dj:ing som hon har stor erfarenhet av, efter att ha backat upp artister så som Cleo, Syster Sol och Shystie från London. Prova på olika mixtekniker som scratch och beatmixing, och lär dig spela med cd, dator och vinyl.

Vanessa ”Neyney” Marko är grundare av Femtastic och är expert på management, pr och att ta saker från idé till verklighet. Vanessa har lett Femtastic Camp i Stockholm i 2 år och har stor erfarenhet av arbete med unga. Hon kommer få er att lära känna varandra och slappna av genom samarbetsövningar, lekar och berättelser om Femtastic-kollektivet…

Samarbetspartners