Popkollo hiphop 14–18 år (dagkollo) OBS! Nytt datum: 15-17 juni

2017-05-19
Tyvärr måste vi meddela att årets Popkollo hiphop under datumen 12-18 juni utgår i sin ursprungliga form. Det betyder att vi kommer kunna erbjuda detta hiphop-kollo i sin helhet, vid ett annat tillfälle. Vi erbjuder istället ett tredagars minikollo den 15-17 juni!

– –
Är du tjej eller transperson och 14–18 år? Gillar du hiphop, rap och DJ? Vill du prova på att göra egna beats och göra musik med dator? Vill du ha kul en vecka på sommarlovet och träffa nya kompisar som också gillar hiphop? Då är Popkollo hiphop något för dig! Detta kollo är ett dagkollo, utan övernattning.

 

Pågår: 15 juni – 17 juni
Plats: Rotemannavägen 12, 145 57 Norsborg
Sista anmälningsdatum: löpande anmälan
Kontakt: Kristine Nowlain
kristine.nowlain@popkollo.se
072-00 67 617

Länk till anmälan: Anmälan till Popkollo hiphop (14-18 år) Dagkollo 15-17 juni

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner mellan 14 och 18 år. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. För att gå på kollot behöver du vara intresserad av hiphop, men du behöver inte ha hållit på med hiphop och musik tidigare! Läs mer om vår målgrupp här.

Innehåll

På kollot får du prova på en massa olika saker inom hiphopen. Du kommer att få skriva texter, göra låtar och beats, hitta din röst och flow, rappa, göra musik tillsammans, spela in och jobba med ditt sceniska uttryck. Popkollo har under flera år samarbetat med artister som gör hiphop som varit med och utvecklat innehållet i den här inriktningen.

Förutom musikaktiviteterna åker vi kanske och badar om vädret tillåter, tittar på film, spelar spel eller bara hänger och har kul ihop.

Praktisk information

Personal

Vi som jobbar som handledare på Popkollo är själva musiker och vi har även fritidsledare och andra vuxna på plats, som ser till att alla mår bra och har roligt. Alla som jobbar på kollo har genomgått Popkollos ledarutbildning.

Boende och mat

Det här kollot är ett dagläger, så du behöver bo i närheten eller ha möjlighet att själv lösa boendet på annat sätt. Info om vilken mat/fika som ingår på just detta kollot kommer inom kort.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Mer information om hur tillgängligheten ser ut på just detta kollo kommer iom kort. Tills vidare går det bra att höra av sig till oss om ni har frågor angående tillgängligheten: hej@popkollo.se

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 7500 kr och för ett dagkollo 150–2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift om den lägsta avgiften är för hög.

Vilka är vi som håller i detta?

Kollot arrangeras av en ideell förening som du också blir medlem i gratis när du anmäler dig till kollot. Som medlem kan du som vill vara med och påverka vilken verksamhet föreningen gör och vara med i olika aktiviteter under året. Kom ihåg att medlemskapet måste uppdateras varje år. Vår förening är precis som de andra Popkollo-föreningarna medlem i Riksorganisationen Popkollo där vi tillsammans driver utvecklingen av Popkollo. Mer än 90% av arbetet görs ideellt.

Vi har lång vana av att ta hand om alla deltagare som kommer och se till att de mår bra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna. Vi har också regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt drogförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners