Popkollo 12–16 år (dagkollo)

Är du musikintresserad tjej eller transperson mellan 12 och 16 år? Har du aldrig hållit på med musik innan eller spelar du kanske redan något instrument eller i band? Isåfall är det här något för dig! Det här kollot ger en bred introduktion i musikens värld, oavsett vad du har för förkunskaper och gillar för musik. Du får prova på och lära dig olika instrument och tekniker från flera genres. Du får bilda band och repa med hjälp av handledare, skriva låtar, träffa musiker och artister som delar med sig av sina kunskaper och spela live i slutet av kollot. Du behöver inte ha spelat tidigare för att delta. Detta kollo är ett dagkollo, utan övernattning.

*Detta läger erbjuder 16 gratisplatser för boende i Vänersborgs kommun SAMT att du måste vara mellan 12-15 år, läs mer här nedan under rubriken ‘Vad kostar det?’

Pågår: 1 augusti – 5 augusti
Plats: Musikskolan, Vänerparken 5, Vänersborg
Kontakt: Jessica Nilsson
Jessica.Nilsson@popkollo.se
0705-898226

Länk till anmälan: Anmälan till Popkollos sommarkollon 2017

Målgrupp

Det här kollot är för tjejer och transpersoner mellan 12 och 16 år. Åldern är rekommenderad, är du lite yngre eller äldre kan du prova att söka ändå. Du behöver inte ha spelat musik tidigare för att delta på detta kollo, du behöver bara vara intresserad! Läs mer om vår målgrupp här.

Innehåll

I början av kollot kommer du få prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Sedan blir du och de andra deltagarna indelade i band efter vad ni helst vill spela för instrument, vad ni har för musiksmak med mera. Med ditt band kommer du skriva låtar och repa med hjälp av våra bandcoacher. Under veckan kommer du även få delta i massa roliga aktiviteter. Det kan vara allt ifrån workshops med praktiska replokalstips till att DJ:a, från att rappa och skriva texter till att få träffa etablerade gästartister och höra dem berätta om hur de arbetar med sin musik. I slutet får du stå på scen på en avslutningskonsert för familj och vänner.

Förutom musikaktiviteterna åker vi kanske och badar om vädret tillåter, tittar på film, spelar spel eller bara hänger och har kul ihop.

Praktisk information

Personal

Vi som jobbar som handledare på Popkollo är själva musiker och vi har även fritidsledare och andra vuxna på plats, som ser till att alla mår bra och har roligt. Alla som jobbar på kollo har genomgått Popkollos ledarutbildning.

Boende och mat

Det här kollot är ett dagläger, så du behöver bo i närheten eller ha möjlighet att själv lösa boendet på annat sätt. Info om vilken mat/fika som ingår på just detta kollot kommer inom kort.

Tillgänglighet

Vi gör vårt bästa för att möta de behov som finns – och vill gärna tillsammans med er som behöver extra stöd eller anpassad miljö hitta en lösning för hur vi kan möta era behov. Mer information om hur tillgängligheten ser ut på just detta kollo kommer iom kort. Tills vidare går det bra att höra av sig till oss om ni har frågor angående tillgängligheten: hej@popkollo.se

Vad kostar det?

Vi vill att alla som vill ska kunna gå på Popkollo, därför har vi en glidande skala på deltagaravgiften där du och dina vuxna själva bestämmer vad ni har möjlighet att betala. För ett kollo med övernattning väljer du vad du kan betala mellan 1500 och 7500 kr och för ett dagkollo 150–2500 kr. Du anger vilket belopp du kan betala när du anmäler dig. Det finns även en Popkollofond där du enkelt kan ansöka om att betala en lägre avgift om den lägsta avgiften är för hög.

16 gratisplatser för boende i Vänersborgs kommun

Kollot erbjuder 16 gratis deltagarplatser för deltagare 12-15 år (observera ej för dig som är 16 år) som bor i Vänersborgs kommun. Dessa fördelas enligt Popkollos antagningsssystem, där du som inte gått Popkollo förut har förtur. Anteckna om du är skriven i kommunen under Övrigt i anmälningsformuläret. Kollot erbjuder utöver detta 9 deltagarplatser för deltagare som bor utanför kommunen. Dessa betalas enligt Popkollos glidande skala på deltagaravgiften. Om gratisplatserna blir fyllda kan du som bor i Vänersborgs kommun bli erbjuden en av betalplatserna och får då själv ta ställning till om du vill tacka ja.

Så här gör du i anmälningsformuläret:
1) Kryssa i alternativet ‘Jag kan betala utifrån den glidande skalan’
2) Under Deltagaravgift, istället för summa, ange ”Vänersborg”
3) När antagningsbeskedet kommer på mejlen, bekräfta platsen genom att svara på mejlet innan sista betalningsdag. Ange att du är skriven i Vänersborgs kommun.

Vilka är vi som håller i detta?

Kollot arrangeras av en ideell förening som du också blir medlem i gratis när du anmäler dig till kollot. Som medlem kan du som vill vara med och påverka vilken verksamhet föreningen gör och vara med i olika aktiviteter under året. Kom ihåg att medlemskapet måste uppdateras varje år. Vår förening är precis som de andra Popkollo-föreningarna medlem i Riksorganisationen Popkollo där vi tillsammans driver utvecklingen av Popkollo. Mer än 90% av arbetet görs ideellt.

Vi har lång vana av att ta hand om alla deltagare som kommer och se till att de mår bra. På kollot har vi ledare på plats dygnet runt som ansvarar för och ser efter deltagarna. Vi har också regler alla måste följa, allt från det mest självklara (som till exempel totalt drogförbud) till att ingen går iväg utan att få tillåtelse först och att alla är schyssta mot varandra.

Samarbetspartners

Kollot medfinansieras av sommarlovspengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor genom Vänersborgs kommun. Kollot arrangeras i samarbete med NBV Music Box Väst och Kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborgs kommun.