Anlita oss

Sedan 2003 har vi i Popkollo arrangerat musikkollon och arbetat praktiskt med att skapa ett jämställt musikliv. På vägen har vi utvecklat metoder och verktyg som vi gärna delar med oss av! Metoder för hur en skapar en trygg grund för kreativitet och hur en praktiskt kan arbeta med normkritik, bland annat. Genomgående för allt vi gör är att vi fokuserar mer på praktik än teori, så även i utbildnings- och föreläsningssammanhang. Vi erbjuder utbildningar, föreläsningar, workshops och processledning, och kan även ta fram skräddarsydda upplägg formade efter just era behov.

För bokningsförfrågningar och prisuppgifter kontakta malin.helldorff@popkollo.se

Vi har tidigare anlitats av bland andra: Spotify, Kungliga musikhögskolan, Musikförläggarna, Arkitekturhögskolan KTH, Ifpi, Blixten & co, Sensus, Världens största musikfestival, Tekla-festivalen, Musik Direkt, Smok/Kulturskolerådet, Stockholms tjejjour och Volontärbyrån.

_____________________________________________________________________________________

Föreläsning:
Popkollo – från idé till rörelse
– tips & inspiration från jämställdhetsarbete i praktiken

Popkollo är idag en ständigt växande riksorganisation med 16 lokalföreningar – från Malmö i söder till Luleå i norr. Resan från det första kollot i Hultsfred 2003 har varit både spännande, besvärlig, rolig, frustrerande och inspirerande.

I den här föreläsningen berättar vi om vår utveckling från snilleblixt till livskraftig organisation och delar med oss av bakgrundsanalysen till varför Popkollo behövs, med hopp om att inspirera din egen verksamhet!

FÖR: Företag, skolor, organisationer, privata arrangemang.
LÄNGD: 1–1,5 timme.

_____________________________________________________________________________________

Föreläsning:
Bortglömda förebilder
– om musikhjältarna som historieböckerna glömde

Är du en av alla dem som läst i skolan om Beatles och Elvis och undrat varför kvinnorna inte spelade musik förr i tiden? Välkommen till en annan historieskrivning!

Vi har skrapat på ytan och har i den här föreläsningen nöjet att presentera ett gäng undanskuffade kvinnor som borde ha en självklar plats i populärmusikens historiebeskrivningar. Föreläsningen kan också ges med inslag av livemusik.

FÖR: Företag, skolor, organisationer, privata arrangemang.
LÄNGD: 1–2 timmar.

_____________________________________________________________________________________

Utbildning:
Make Equal Music
– en utbildning i praktiskt jämställdhetsarbete

Med utgångspunkt i exempel från vår egen och andras verksamheter har Popkollo tillsammans med jämlikhetsstiftelsen Make Equal tagit fram praktiska och konkreta metoder för organisationer och andra aktörer som jobbar med musik. Popkollo har en gedigen erfarenhet av praktisk musikverksamhet och Make Equal är experter på lösningsfokuserade metoder. I samarbetet ingår även Jämställd festival, som har kompetens inom bokning och arrangörskap. Våra gemensamma metoder innefattar bland annat konkret jämställdhetsarbete, bemötande av målgruppen, marknadsföring, bokningsprocesser, genomförande av riktade satsningar och samarbeten.

Make Equal Musics föreläsningar, workshops och utbildningar är interaktiva och verksamhetsnära samt kan specialanpassas efter alla musikverksamheter – från repverksamheter för ungdomar till festivalarrangörer.

FÖR: Musikarrangörer och verksamheter som jobbar med musik.
LÄNGD: Föreläsning 1–3 timmar / Workshop 3–5 timmar / Utbildning 8–12 timmar.

_____________________________________________________________________________________

KONTAKT

Malin Helldorff
malin.helldorff@popkollo.se
08-42 00 52 32