Sara och Samantha gästar Popkollos Rikskonferens 2017

I år lanserar vi folkmusik som en ny inriktning i Popkollos sommarkollorepertoar. Så vad passar bättre än att välkomna Sveriges just nu vassaste feministiska folkmusiker Sara och Samantha som gästinspiratörer till årets Rikskonferens?

Sara Parkman och Samantha Ohlanders har under det senaste året gjort storsuccé och turnérat Sverige runt med föreställningen Fäboland. Iklädda folkdräkter har de lyckats med konststycket att föra in folkmusik i nya sammanhang där den traditionellt sett inte rört sig, vilket har gjort dem till pionjärer i den samtida kulturscenen i Sverige idag. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och anti-nationalistiska budskap för de folkmusiken in i Sverige 2017.
Till Popkollos Rikskonferens 2017 kommer de för att framträda på invigningen och dessutom hålla i en kombinerad föreläsning och workshop om kulning.
Popkollos Rikskonferens 2017 går av stapeln i Stockholm den 18–19 februari och är öppen för såväl redan Popkolloaktiva som för personer utifrån som är nyfikna på organisationen och dess arbete. Mer info och anmälan finns på www.popkollo.se/rikskonferens2017
31 januari 2017

Aktuellt

18 maj

Många gäster klara för Popkollo i sommar

Sommaren närmar sig med stormsteg – det betyder att det inte är långt kvar till (…)

Läs mer

18 april

Vera Vinter gästar Popkollo i Piteå (Älvsbyn) 10-16 juli.

Vera Vinter är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon började spela gitarr (…)

Läs mer

11 april

Nu öppnar sista anmälningsperioden

Nu är sista antagningsperioden öppen.

Du, eller din vårdnadshavare, har nu fram till 10 maj att välja vilket sommarkollo du ska gå.

Läs mer